• 7

Belgija izmenila kovid kartu sveta: Više nijedna država nije označena zelenom bojom

, Telegraf

Do pre samo nekoliko dana samo je jedan region, i to Istra u Hrvatskoj, bila označena zeleno i smatrala se najuspešnijim regionom sveta u sprečavanju širenja korona virusa

  • 7
Belgija mapa Evrope

Printskrin: diplomatie.belgium.be

Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Belgije redovno objavljuje kovid kartu sveta, na kojoj su zemlje označene sa četiri boje, u zavisnosti od toga kakva je situacija sa korona virusom u toj oblasti. Ipak, na toj mapi više nema nijednog regiona ili države obojene zelenom bojom.

Do pre samo nekoliko dana samo je jedan region, i to Istra u Hrvatskoj, bila označena zeleno i smatrala se najuspešnijim regionom sveta u sprečavanju širenja korona virusa.

Ipak, neverovatan skok u broju obolelih od korona virusa u Hrvatskoj (danas ih je 1.563) doveo je do toga da Belgija izmeni mapu.

Sada su na toj mapi sve države obojene crvenom, narandžastom ili svetlo narandžastom bojom.

Ova Kovid karta služi kao uputstvo građanima Belgije gde se putovanje preporučuje, a gde ne.

Stanje u zemljama ili pojedinim regijama zemalja označeno je sa četiri boje - zelena, svetlo-narandžasta, narandžasta i crvena.

Zelena boja označava da je u toj oblasti najbolja situacija sa koronom i da je putovanje moguće bez restrikcija.

Svetlo-narandžasta označava da je putovanje takođe moguće, ali da putnici iz Belgije moraju da imaju negativan Kovid test ili da idu u karantin.

Po povratku u Belgiju ove mere nisu obavezne.

Narandžasta boja takođe označava da je putovanje moguće, ali da je potreban test ili karantin u zavisnosti u koju zemlju se putuje, kao i da belgijske vlasti preporučuju dodatan oprez.

Crvena boja znači da belgijske vlasti ne preporučuju putovanje u regije sa ovom bojom, dok je po povratku obavezan test na koronu i karantin.

Ovom bojom označene su zemlje koje, prema belgijskom ministarstvu spoljnih poslova, imaju najgoru situaciju sa koronom.

Srbija je na ovoj karti označena crvenom bojom, što znači da belgijske vlasti ne preporučuju putovanje u našu zemlju i ukoliko državljani po dolasku u Srbiju dobiju poruku oko instrukcija za karantin, mere moraju da poštuju.

Video: Maske i na otvorenom, zabranjena veća slavlja, uvode se i redari: Nove mere Kriznog štaba

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kulov

    A bas se pitam ako putujem autom, kako ce neko da zna gde sam bio. Buhahah, bas cu u karantin, evo trcim. Ceo svet je uhvatilo kolektivno ludilo. Samo pricaju o testovima i karantinima, ne mogu da gledam vise debilce sa maskama. Najradije bih prespavao ovo i probudio se u normalnom svetu.

  • Uki

    Ta BELGIJA JEZLO OD DRŽAVE

  • 🇷🇸🏴‍☠️

    Kakva je ovo karta, Srbiji fali najbitniji deo zemlje!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima