≫ 

Nemci poručuju da korona izmiče kontroli, ipak u Institutu Robert Koh kažu da šansa za spas postoji

Vlada je danas proširila listu zemalja koje smatra rizičnim što znači da je svako ko se vraća u Nemačku iz tih oblasti u obavezi da se testira i možda bude u karantinu

  • 0
Lotar Viler, Robert Koh

Foto: Tanjug/AP

Nemačka mora da se pripremi na nekontrolisano širenje korona virusa, jer je situacija postala veoma ozbiljna, upozorio je danas Instituta za javno zdravlje Robert Koh pošto je zabeležen rekordan skok broja novozaraženih u toj zemlji.

- Ipak imamo šansu da usporimo širenje pandemije - rekao je direktor instituta Lotar Viler i pozvao građane da poštuju sve preporučene mere.

Prvi put od početka pandemije registrovano je više od 11.000 novozaraženih.

- Moramo da pretpostavimo da će u porastu biti broj teških slučajeva, ali i smrtnih - rekao je Viler, prenosi Tanjug.

On je odbacio ideju da iza većeg broja novozaraženih stoji veći broj testiranje, rekavši da Nemačka već neko vreme nedeljno testira milion građana.

Ipak je konstatovao da Nemačka i dalje ima bolju situaciju nego druge evropske zemlje, prenosi AP.

- Imamo dobru strategiju koju smo sledili od početka. Sve nas pogađa ova pandemija i samo zajedno možemo da je prebrodimo - rekao je on.

Vlada je danas proširila listu zemalja koje smatra rizičnim što znači da je svako ko se vraća u Nemačku iz tih oblasti u obavezi da se testira i možda bude u karantinu.

Na revidiranoj listi nalazi se Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, Švajcarska, Poljska i veliki delovi Italije i Austrije uključujući popularna skijališta.

Video: Nismo pooštravali mere, one koje su na snazi moraju da se sagledaju oštrije i da sprečimo kršenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA