≫ 

"Oksfordska vakcina protiv korona virusa funkcioniše savršeno"

Istraživači tvrde da vakcina pravi bezbedan odgovor imuniteta organizma na korona virus

  • 7
Vakcina grip Srbija

Ilustracija, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Vakcina protiv korona virusa koja je razvijena na Univerzitetu Oksford, otkrila je studija.

Kako javlja "Daily Mail", istraživači su otkrili da cepivo bezbedno formira odgovor imuniteta organizma na koronavirus u ranim fazama istraživanja vakcine.

Istraživači sa Univerziteta Bristol otkrili su da vakcina daje "instrukcije" organizmu za COVID protein, koje ćelije kopiraju hiljadu puta brže i u velikim količinama. To znači da je u tim slučajevima imunitet čoveka osposobljen da prepozna virus i da se izbori sa njim bez toga da osoba oboli od COVID-19.

Podsećanja radi, vlasti u Brazilu objavile su juče da je preminuo muškarac koji je učestvovao u razvoju oksfordske vakcine.

Program razvoja vakcine će biti nastavljen, jer je on bio deo kontrolne grupe, kojoj je data vakcina za meningitis. Ispitivanja vakcine protiv COVID-19 kompanije "AstraZeneca" i Univerziteta u Oksfordu u Brazilu bilo bi obustavljeno da je dobrovoljac, koji je umro, bio deo aktivne grupe, rekao je izvor upoznat sa situacijom.

Ovaj komentar nagoveštava da je dobrovoljac bio deo uporedne kontrolne grupe, kojoj je zapravo data vakcina protiv meningitisa, konstatuje Rojters. Brazilski zdravstveni regulator Anvisa saopštio je da će se nastaviti razvoj vakcine protiv korone uprkos smrti volontera, ističe novinska agencija.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nik

    23. oktobar 2020 | 08:05

    Jeste, sve funkcioniše kako treba. Do sada su neki volonteri dobijali upale kičme, nekoliko njih zakačili nepoznate bolesti, a pre par dana, jedan od volontera je preminuo. Apsolutno je bezbedna vakcina, možda mogu da je registruju kao vakcinu za pomoć samoubicama. Kakve budalaštine.

  • Boža zemunac

    23. oktobar 2020 | 08:54

    Hvala. Ja je uzeti neću. Posle sledi čipovanje naroda.

  • LOVEBGD

    23. oktobar 2020 | 11:45

    Za par stotina dolara, siromasni decko, volonter iz brazilske favele je izgubio zivot sa 19 godina !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA