Ni Bajden, ni Tramp, ona je pobednica debate: Moderatorka oštrim pitanjima držala sve konce u rukama

Ovu drugu debatu predvodila je novinarka "NBC news" Kristin Velker

  • 2
Kristen Welker debata

Foto: Tanjug/AP

Prva debata predsedničkih kandidata Donalda Trampa i Džoa Bajdena bila je haotična. Aktuelni predsednik je u više navrata prekidao nekadašnjeg potpredsednika, a moderator Kris Valas je rekao da nikada pre nije bio u takvoj situaciji. Sve je, međutim, bilo drugačije na drugoj, finalnoj debati održanoj u Nešvilu.

Ovu drugu debatu predvodila je novinarka "NBC news" Kristin Velker. Ona je bila moderator i učinila je da rasprava bude i te kako mirnija od prethodne, piše "Huffington Post".

Velker je inače prva tamnoputa žena od 1992. godine koja je sama vodila predsedničku debatu. Ona je danas pokupila sve pohvale jer je postavljala teška, sadržajna pitanja obojici kandidata istovremeno obezbedivši da debata ne skrene sa puta.

Velker je govorila o važnim pitanjima uključujući Trampov odgovor na epidemiju korona virusa, ekonomsku krizu, imigracije, i proteste protiv rasizma.

- Sve do večeras, više od 12 miliona ljudi je bez posla, još 8 miliona Amerikanaca rođeno je u siromaštvu, a sve više porodica je gladno svakog dana. To najteže pogađa žene i "obojene" ljude - rekla je ona pre nego što je Trampu postavila pitanje oko korona virusa.

Kristen Welker debata

Foto: Tanjug/AP

- U Vašingtinu se borite oko zakona o olakšicama, predsedniče, zašto niste bili u mogućnosti da im date pomoć koja im je potrebna - upitala je ona.

Kada je Tramp pokušao da kaže da predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi ne odobrava zakon, Velker je brzo odgovorila: "ali vi ste predsednik".

Inače, ovog puta su u toku govora jednog od kandidata, mikrofoni drugog mutirani ukoliko bi upadao i reč. To se dogodilo dva puta, pa je Trampu tokom 90-minutne debate prekinut mikrofon dva puta.

Velker je bila uporna i da dobije od Trampa odgovor kako planira da ujedini decu koja su na granici sa Meksikom odvojena od svojih roditelja.

Kada je reč o Bajdenu, Velker je bila oštra po pitanju njegovih planova za obnovu ekonomije.

- Rekli ste da biste podržali nove blokade zbog epidemije ako ih naučnici preporuče. Šta biste rekli Amerikancima koji se plaše cene blokade, uticaja na ekonomiju, veću stopu glai, depresije, nasilja - pitala je ona.

Mnogi gledaoci su pohvalili ovu damu govoreći da je pokazala klasu kada je reč o predsedničkim debatama.

- Očigledan pobednik ove debate je Kristin Velker - navela je aktivistkinja Šarlot Klajmer.

Inače , obojica kandidata pohvalila su moderatorku. Bajden je rekao da je ona "uradila sjajan posao", dok je Tramp naveo da "ima veoma mnogo poštovanja na način na koji je iznela debatu".

Video: Tramp se oporavio od korone, pa zamešao kukovima ispred pristalica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA