≫ 

Razbijen lanac pedofilije, pronađeni snimci silovanja beba: Spaseno 16 dece, uhapšeno 44 muškaraca

Neki od uhapšenih u Australiji sami su silovali decu, to snimali i delili na internetu, dok su drugi razmenjivali bolesne snimke zlostavljanja dece. Ova vest potresla je planetu, i zasigurno je jedan od najbolesnijih zločina u istoriji ove zemlje

  • 14

Australijska savezna policija (AFP) uhapsila je 44 muškaraca, spasila 16 dece i razbila lanac pedofilije širom zemlje, što je izazvalo buru u celom svetu.

Muškarci od 19 do 57 godina u svakoj državi i na svakoj teritoriji, osim u Severnoj teritoriji, navodno su delili materijal o seksualnom zlostavljanju dece koristići kompaniju za onlajn čuvanje podataka, prenosi Daily mail.

Uhapšeni su na osnovu 350 optužbi.

Šestoro dece spaseno je sa farme u Viktoriji, još šestoro u Južnoj Australiji, dvoje u Kvinslendu, jedno u Novom Južnom Velsu i jedno u Australijskoj prestoničkoj teritoriji.

Kako prenose mediji, neki muškarci su navodno i sami zlostavljali decu, to snimali i delili snimke na internetu.

Drugi su navodno delili bolesne snimke na kojima se vidi kako devojčice, od kojih neke imaju i 18 meseci, siluju i muče.

**Trigger warning: Child Abuse**16 children removed from harm 44 offenders arrested 350 charges of possessing child...Posted by Australian Federal Police on Thursday, October 22, 2020

Policija je zaplenila materijal o zlostavljanju dece, uključujući i snimke koje je napravio australijski pedofil Piter Skali, koji služi doživotnu kaznu zatvora na Filipinima.

U Kvinslendu 11 navodnih prestupnika uključuju policajca, čuvara, servisera bicikala, izvođača radova na rušenju, trgovca, studenta, radnika u transportu i nezaposlene.

Viktorijinih 11 navodnih prestupnika uključuju vozača viljuškara, menadžera ugostiteljstva, studenta, menadžera građevine, vozača kamiona i nezaposlene.

Hapšenja su usledila nakon jednogodišnje istrage fotografija i snimaka koji su deljeni na internetu.

Stotine policajaca i drugih stručnjaka radilo je na operaciji širom australijskih država i teritorija.

- Deca nisu roba i AFP i njegove partnerske agencije rade neprekidno na identifikovanju i procesuiranju počinilaca - rekao je komesar Ris Keršav.

On je rekao kako je identifikacija i spasavanje žrtava "trka sa vremenom" u ovakvim slučajevima.

AFP je rekao da je ove godine spasio 134 dece od eksploatacije, uključujući 67 koja nisu bila u Australiji.

Video: Policija uhapsila pedofile koji su podvodili devojčice preko društvenih mreža

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA