Češki ministar zdravlja uhvaćen u restoranu dok je na snazi blokada: Babiš kaže da će ga smeniti

Ministar uhvaćen u restoranu nekoliko sati nakon što je objavio najnoviji niz restrikcija, uključujući ograničenje kretanja i zatvaranje mnogih radnji

  • 0
Roman Prymula Printskrin: Youtube/Politika v Česku

Premijer Češke Andrej Babiš rekao je da će smeniti ministra zdravlja Romana Primulu ukoliko ne podnese ostavku nakon što je jedan medij preneo da je prekršio striktna vladina ograničenja uvedena zbog korona virusa i posetio restoran u Pragu.

Primula se našao na udaru javnosti nakon što je fotografisan dok napušta restoran u Pragu u sredu, koji je trebalo da bude zatvoren usled novih pravila zbog korona virusa.

Češki Blesk je preneo kako ministar zdravlja nije nosio ni masku dok je ulazio u svoj automobil, prenosi Euronews.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula nejspíš káže Čechům vodu a sám pije víno ‼️Jak dodržuje pravidla o nošení roušky...Posted by Blesk.cz on Thursday, October 22, 2020

- Dok se naši zdravstveni radnici bore na prvoj liniji fronta da spasu živote naših građana, za takvu stvar apsolutno nema opravdanja - rekao je Babiš novinarima.

Tabloid Blesk objavio je da se Primula sastao sa Jaroslavom Faltinekom, zamenikom šefa vladajuće partije ANO u sredu uveče u restoranu nekoliko sati pošto je Primula objavio najnoviji niz restrikcija, uključujući ograničenje kretanja i zatvaranje mnogih radnji.

Zbog epidemije korona virusa u Češkoj su između ostalog zatvorene škole, restorani, barovi, prenosi AP.

Socijaldemokrate, mlađi koalicioni partner u vladi, pridružile su se opoziciji u zahtevu da Primula podnese ostavku govoreći da je njegovo ponašanje "apsolutno neprihvatljivo".

Češka ima najvišu stopu zaražavanja u Evropi i njen zdravstveni sistem našao se pod velikim pritiskom.

U zemlji je zaraženo više od 223.000 ljudi od kojih trećina u poslednjih sedam dana.

Video: Pište monitori, pacijenti u komi, neki intubirani: Ovako izgleda crvena zona Infektivne klinike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA