Čile broji više od 500.000 zaraženih uoči važnog referenduma

Zbog pandemije korona virusa uvedene su stroge epidemiološke mere na biralištima

  • 0

Čile je u subotu prešao prag od 500.000 zaraženih koronavirusom, uoči istorijskog referenduma o promeni ustava, koji će se sprovesti uz stroge epidemiološke mere.

Prema zvaničnim podacima vlasti, u subotu je registrovana 1.631 novozaražena osoba i 48 novih smrtnih slučajeva, cime je broj zaraženih od početka pandemije dostigao 500.542, prenosi Rojters.

Od početka pandemije su u Čileu, u kojem živi oko 18 miliona stanovnika, registrovana 13.892 smrtna slučaja povezana sa korona virusom. Poslednjih dana se kriva zaraze stabilizovala sa sporadičnim žarištima, uglavnom na jugu i krajnjem jugu zemlje, navodi Rojters.

Čileanci danas izlaze na referendum o promeni ustava, koji potiče iz vremena Pinočea i za koji učesnici gotovo svakodnevnih protesta tvrde da koči reforme kako bi se postigla veća socijalna pravda. Zbog pandemije korona virusa uvedene su stroge epidemiološke mere na biralištima koja će biti otvorena od 8 do 20 časova.

(Telegraf. rs/Tanjug

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA