≫ 

Prijatelji se neplanirano ukrcali na voz u Srbiji, pa umrli u kontejnerima na putu preko Atlantika

Izvršiće se provera rute kontejnera i ispitaće se mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima

  • 3
Paragvaj, pet tela u kontejneru iz Srbije. Paraguay Bodies Found Foto: Tanjug/AP

Alžirac Smail Mauči, koji tvrdi da je bio prijatelj osoba čija su tela pronađena u kontejneru u Paragvaju, koji je stigao iz Srbije, otkrio je moguće identitete žrtava, piše Tanjug.

Prema njegovim tvrdnjama, u pitanju je četvoro Marokanaca, dva Alžirca i jedan Egipćanin, prenosi paragvajski portal ABC. Takođe je naveo da su u pitanju prijatelji, koji su u Srbiji boravili tri meseca.

"Niko od njih nije odatle", rekao je.

Prema njegovim rečima, oni su planirali da odu u Italiju ili Belgiju, a ukrcavanje na voz koji je u Srbiji bio nekoliko sati na stanici, gde su se sakrili u kontejneru, bilo je neplanirano.

Smail Mauči je rekao je da je za tragediju saznao od svojih prijatelja putem informacija objavljenih u medijima.

Vlasti Paragvaja saopštile su u petak da je u kontejneru s đubrivom koji je poslat iz Srbije pronađeno najmanje sedam tela u fazi raspadanja u naselju Santa Marija de Asunsion.

Prema zvaničnom saopštenju, kontejner je u vlasništvu čoveka koji se bavi distribucijom insekticida, a koji je teret otvorio zbog jakog neprijatnog mirisa koji se širio iz kontejnera.

Paragvajski mediji su prethodno preneli da je, prema pronađenim dokumentima, reč o tri mladića marokanskog porekla i jednom Egipćaninu.

Prema navodima tužioca Marsela Saldivara, kontejner je napustio Srbiju 21. jula i stigao je ranije ove nedelje, preko Argentine, u rečnu luku u predgrađu Asunsiona, prestonice Paragvaja, preneo je Rojters.

Dodao je da su kod dve osobe pronašli lična dokumenta, koja pokazuju da je reč o Marokancima i da je pronađen račun taksi kompanije iz Srbije, što nagoveštava da su ušli u kontejner u Srbiji.

- Pretpostavljamo da su stigli tamo iz svoje zemlje i da su planirali da otputuju do najbliže destinacije, ali nisu dobro izračunali distancu i nisu preživeli putovanje - rekao je Saldivar za Rojters.

On je dodao da će se izvršiti provera rute kontejnera, kao i da će se ispitati mobilni telefoni, koji su pronađeni zajedno s telima.

Video: Trojica migranata tinejdžera pronađena u duplom krovu kombija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    25. oktobar 2020 | 18:15

    Strasna smrt, uzasno. Uh Boze

  • Žorž Vea011

    25. oktobar 2020 | 18:05

    Pogresili kontejner .....

  • R R

    25. oktobar 2020 | 19:59

    Dali su se ukrcali ili ih je neko ukrcao istraga ce pokazati na scžvu srecu pa nasi organi ne rade istragu gde bi bilo sve moguce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA