≫ 

Ubijen komandant ELN-a, Uriel: Odgovoran za ubistva, kidnapovanja, likvidacije bezbednjaka

Bio je poznat i po lošem odnosu prema manjinama

  • 0
Kolumbija koronavirus vojska Foto: Tanjug/AP

Bezbednosne snage Kolumbije ubile su tokom operacije u primorskoj provinčiji Čoko komandanta pobunjeničke Nacionalne oslobodilačke armije (ELN) poznatog pod imenom Uriel (41), izjavio je danas kolumbijski predsednik Ivan Duke.

Uriel, poznat po pojavljivanju na televiziji, video snimcima i objavama na Tviteru, smatra se odgovornim za kidnapovanja, ubistva aktivista za ljudska prava i članova bezbednosnih snaga i lošeg odnosa prema manjinama, rekao je Duke, prenosi Rojters.

- Terorista Andres Felipe Vanegas Londono, koji je koristio pseudonim Uriel oboren je. Ovog zločinca ubile su vojska i policija u zajedničkoj akciji - rekao je Duke i dodao da je Uriel često koristio medije kako bi opravdao svoje zločine.

ELN su 1964. godine osnovali radikalni sveštenici i ta grupa se smatra radikalnijom od pobunjeničke grupe FARC koja je 2016. godine potpisala mirovni sporazum i koja je tada postala legalna politička stranka.

Video: Policija zaplenila narko-podmornicu sa kokainom vrednim 15 miliona evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA