≫ 

Novi Trampov biser: "Za 20 minuta sam rešio spor Srbije i Kosova koji traje 400 godina"

- Oni se bore 40 godina. Mislim da se bore već 400 godina, želite li da znate, ali oni se već dugo bore. Želeli su da se dogovore - rekao je Tramp

  • 5
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Predsednik SAD Donald Tramp je na predizbornom skupu u Nebraski u utorak uveče rekao da je upravo on okončao "400 godina sukoba između Srbije i Kosova".

Govoreći o sporazumu koji su potpisali Beograd i Priština u Vašingtonu, Tramp je rekao da je "prekinuto 400 godina ubijanja", piše Gazeta ekspres.

- Da li ste znali da sam nominovan za tri Nobelove nagrade za mir? Da li možete da verujete? Što se tiče regiona poput Kosova i Srbije, pravimo trgovinske sporazume. Rekao sam: ''Čekaj malo, zar se oni ne bore stalno jedni protiv drugih?'' Da. Mnogo decenija? Kako znam? Rekao sam da znam, oni se stalno međusobno tuku - rekao je Tramp, a preneo portparol Bele kuće.

Tramp je dodao da "neće raditi nikakav posao sa Srbijom i Kosovom ukoliko se oni ne slože da prestanu da se ubijaju".

- Znate šta se desilo? Sve je trajalo 20 minuta. Borili su se 40 godina, mada mislim da se bore 400 godina, ali su želeli da se dogovore. Pre dva meseca bili su u Ovalnom kabinetu, ljubili se i grlili. Bilo je lako - rekao je navodno Tramp, a preneo je korisnik Tvitera Riland Litifi.

 

Podsetimo, Tramp je i tokom predizbornog skupa u Nju Hempširu napravio lapsus pošto je rekao da je dobio Nobelove nagradu za mir zbog svojih međunarodnih diplomatskih sposobnosti i učešće u pregovorima Beograda i Prištine. Međutim shvatio je da je napravio grešku, pa se ispravio i dodao da je mislio na nominacije za tu nagradu. 

On je rekao da je dobio još jednu nagradu zbog "nečeg drugog", kao i da je trebalo da je dobije zbog svog rada u Siriji, prenosi Independent.

- Sa Srbijom i Kosovom smo potpisali ugovor, pa su mi za to dali nagradu, dali su mi Nobelovu nagradu za nešto drugo, trebalo bi da mi daju Nobelovu nagradu za ono što sam uradio u Siriji - rekao je Tramp.

Međutim, nakon što je to rekao, brzo se ispravio i rekao da se radi o nominacijama za Nobelovu nagradu.

- Kada kažem Nobelovu nagradu, mislim na nominaciju - rekao je Tramp.

Ovogodišnji obitnik Nobelove nagrade za mir je Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija zbog svog doprinosa borbi protiv gladi.

Video: Potpisan sporazum između Beograda i Prištine u Beloj kući, u prisustvu Donalda Trampa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bibi

    28. oktobar 2020 | 12:53

    Tesko onome kome ti i Amerika budete resavali probleme. I rusija nas je tako branila 99 pa svi znamo kako se zavrsilo. Kakva amerika i rusija..

  • Miki

    28. oktobar 2020 | 13:05

    Blago nama sad

  • Lejla

    28. oktobar 2020 | 13:22

    David Koperfild...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA