I u Češkoj uveden policijski čas: Zabranjeno kretanje od 21h do 5 ujutru

Policijski čas biće na snazi od 28. oktobra do 3. novembra

  • 1
Češka korona

Foto: Tanjug/AP

Vlada Češke odlučila je danas da od srede uvede sedmodnevni policijski čas u zemlji, od 21 sat do pet ujutru, i dodatno ograniči rad maloprodajnih radnji.

Policijski čas biće na snazi od 28. oktobra do 3. novembra, od 21 čas do pet ujutru, rekao je ministar zdravlja Roman Primula nakon sastanka vlade, navodeći da izuzetci uključuju putovanja na posao i neophodne porodične posete.

Maloprodajne radnje, koje i dalje rade pod trenutnim ograničenjima, moraju da se zatvore do 20 sati i nedeljom, sa izuzetkom benzinskih pumpi i apoteka, prenosi Rojters.

Pooštrene mere se uvode zbog ozbiljnog pogoršanja epidemiološke situacije. Češka je za vikend prijavila 12.472 novoobolela od korona virusa, a preminulo je 106 osoba od posledica zaraze korona virusom.

Video: U zagrebačkoj Areni u toku su pripreme za prihvat obolelih od korona virusa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    26. oktobar 2020 | 23:08

    Kolko vidim ova korona se samo prenosi nocu. Sta se ovo radi ako se nesto zatvara onda se zatvara sve i danju i nocu ! Konacno se narod širom planeti osvešćuje pa će biti belaja i otkriće se sve od prvog do poslednjeg detalja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA