≫ 

U Nemačkoj više od 11.000 novih zaraženih za 24 sata: Istovremeno preminule 42 osobe od korone

Ukupan broj obolelih porastao na 449.275

  • 2
Nemačka, korona virus, koronavirus, testiranje

Foto: Tanjug/AP

U Nemačkoj je u poslednja 24 sata potvrđeno 11.409 novih slučajeva korona virusa, a preminule su 42 osobe, saopštio je Institut za zarazne bolesti Robert Koh.

Time je ukupan broj zaraženih od početka epidemije porastao na 449.275, a preminulo je ukupno 10.098 osoba, javio je Rojters, a prenosi Tanjug.

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je u ponedeljak da je situacija u Nemačkoj opasna, da aktuelne mere protiv širenja korona virusa nisu dovoljne i da postoji opasnost od preopterećenja intenzivnih odeljenja u bolnicama.

Merkel i njen šef kabineta Helge Braune obratili su se vrhu CDU sa dramatičnim apelom da je svaki dan, u borbi protiv korone, odlučujući.

Trenutno se u Nemačkoj udvostručuje broj novozaraženih na nedelju dana, što pokazuje da mere nisu dovoljne i da nema usporavanja epidemiološkog razvoja.

Merkelova je partijskim kolegama rekla da bi se zemlja uskoro mogla naći pred teškim stanjem po pitanju slobodnih kreveta u intenzivnoj nezi.

- Ovaj rast mora biti zaustavljen. Sitiuacija je veoma dramatična - kazala je ona.

Video: Šest meseci korone u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    27. oktobar 2020 | 10:09

    42 preminule osobe su imale u sebi virus corone, a umrle su iz razlicitih razloga...!!! Obdukcije se u nemackoj ne rade tako da se ne moze reci da je neko 100% umro zbog toga sto je imao u sebi virus corone...!!!

  • Schweiz

    27. oktobar 2020 | 10:39

    A sta je onda sa Svicom?Ovde dnevno preko 6000 na 8 miliona stanovnika.Sta nam rade vladari sveta,to samo oni znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA