Belgijski kralj Albert primio vanbračnu ćerku u dvorcu: "Došlo je vreme za oproštaj"

Njegova ćerka je dobila i status princeze nakon sedmogodišnje bitke na sudu

  • 0
Delphine Boel Belgija Delfin Boel Foto: Tanjug/AP

Belgijski kralj Albert (86) sastao se sa ćerkom Delfin (52), nakon što je posle sedam godina bitke na sudu dokazala putem DNK analize da je njegova ćerka, čime je dobila status princeze, preneo je Rojters.

Njih dvoje su bili u društvu Albertove supruge, kraljice Paole, u nedelju u njihovoj kraljevskoj rezidenciji u Briselu, saopštio je danas kraljevski par.

- U nedelju, 25. oktobra, otvoreno je novo poglavlje, prepuno emocija, smirenja, razumevanja i nade. Sastali smo se u dvorcu, a tokom susreta smo mogli slobodno da izrazimo emocije - rekli su kralj, kraljica i Delfin u zajedničkom saopštenju.

Ističu da je došlo vreme za oproštaj.

- Posle turbulentnih dana, rana i patnji, dođe vreme za oproštaj, zaceljenje i pomirenje. Naš put strpljenja je ponekad umeo da bude i težak, ali smo odlučili da idemo zajedno - naveli su u saopštenju.

Delfin Boel (52), osim što je sada princeza, je i umetnik. Nedavno je promenila prezime u Saks-Kobur, koje nosi njen otac.

Njih dvoje su se upoznali prvi put 15. oktobra.

Osim oca, njena braća i sestre nisu želeli da komuniciraju sa njom donedavno, niti je ona išta očekivala od njih, navodi Rojters.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA