≫ 

Nemačka uvodi novu blokadu? Od iduće nedelje nove mere na snazi

Nemačka bi, prema nezvaničnim informacijama, u blokadu trebalo da uđe 2. novembra

  • 18
Angela Merkel Merkelova se zalaže za zatvaranje ugostiteljskih objekata Foto: Tanjug/AP

Nemačka će ući u novu blokadu koja će, prema nezvaničnim informacijama, početi 2. novembra. Kako piše nemački Bild, kancelarka Angela Merkel, danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim merama. Još nije jasno tačno šta će nove mere podrazumevati.

Podsetimo, Merkelova se zalaže za nešto blaži lockdown nego što je bilo u prvom talasu, a on podrazumeva zatvaranje ugostiteljskih objekata.

Škole i vrtići trebalo bi da ostanu otvoreni, osim u regionima gde je došlo do drastičnog skoka broja obolelih.

Kako javlja RTL, Merkelova traži i da se lični kontakti svedu na minimum. Takođe, traži zatvaranje teretana, bioskopa i drugih ustanova u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Prema nezvaničnim informacijama, blokada bi trebalo da bude na snazi dve nedelje, kada bi se čelnici ponovo sastali da razmotre aktuelnu situaciju u zemlji i na osnovu toga odredili da li blokada treba da ostane na snazi ili da se ukine.

Podsetimo, Nemačka poslednjih dana beleži rekordne brojeve obolelih od korona virusa. Iz Instituta Robert Koh su prošle sedmice saopštili da je situacija ozbiljna ali da "nada i dalje postoji".

Čuveni nemački virolog Kristijan Drosten danas je saopštio da se on zalaže za uvođenje blaže blokade, odnosno one koja bi bila vremenski ograničena.

Evropa već nedeljama beleži rekordne brojke obolelih i preminulih. Koliko je situacija ozbiljna najbolje ilustruje činjenica da je broj žrtava korona virusa u odnosu na prošlu sedmicu skočio za 40 odsto.

I Francuska uvodi blokadu?

Očekuje se i da će Francuska ove nedelje uvesti nove restriktivne mere kojima će naložiti građanima da ostanu u svojim kućama osim u slučaju da moraju na posao ili izuzetno bitan put, rekla su dva izvora upoznata sa planovima vlade.

Večeras će se obratiti predsednik Emanuel Makron koji će izneti nove mere borbe protiv Kovida 19.

Video: Šest meseci korone u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toza NS

    28. oktobar 2020 | 15:48

    Svi mladi treba tamo da se presele, pa će onima iza njih makar biti bolje. Isto i svoju decu savetujem, samo da pozavršavaju škole, jer ovde leba nema.

  • Goran

    28. oktobar 2020 | 16:51

    Zanimljivo je da se samo pise o zemljama sa zapada (EU, Amerika) kako uvode blokade, kako uvode neke mere protiv korone a nista o Aziji ili Africi. Da li tamo nema korone ili je to daleko pa nam nije bitno.

  • Lo

    28. oktobar 2020 | 17:02

    Sad ce kao i obično svi pogođeni podnjeti tužbu i sud obori kao u većini slucaja do sad!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA