Pitao Bajdenove da li se boje Hanterovih skandala: Brat Trampovog protivnika se samo nasmejao

Hantej Bajden našao se u žiži javnost pošto se pojavio laptop koji sadrži informacije o njegovim poslovanjima sa ukrajinskim kompanijama. Takođe, ovog 50-godišnjaka prate i skandali iz ličnog života

  • 0
Donald Tramp, Džo Bajden Džo Bajden, Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji poslovni saradnik sina Džoa Bajdena tvrdi da je ranije upozorio tu porodicu da bi skandali Hantera Bajdena mogli da utiču da šanse tog demokratskog kandidata na izborima za predsednika Sjedinjenih Američkih Država.

Penzionisani poručnik američke mornarice Toni Bobulinski bio je nekadašnji izvršni direktor kompanije “SinoHawk Holdings”, koja je navodno imala partnerski dogovor sa predsednikom CEFC China Energy Company Je Đijanmingom i sa još dva člana porodice Bajden.

Bobulinski je u intervjuu za “Fox News” tvrdio da je porodica 2017. godine odbacila je njegove brige koje je predočio bratu Džoa Bajdena, Džimu Bajdenu. Kako je rekao, brat predsedničkog kandidata se samo nasmejao kada ga je Bobulinski to pitao.

- Sećam se da sam im rekao: Kako mislite da se izvučete od ovoga? Niste li zabrinuti - rekao je bivši poručnik američke vojske u intervjuu.

Kako kaže, Džim Bajden mu je odgovorio:

- Osnovano poricanje - kazao je Džim, prenosi "Sputnik".

Hanter Bajden (50) našao se u žiži američke, ali i svetske javnosti zbog brojnih skandala, koliko privatnih toliko i poslovnih. Naime, u žiži kampanje za predsednika SAD pojavili su se i-mejlovi iz Hanterovog laptopa kog je odneo na popravku.

I-mejlovi navodno pokazuju da je Hanter svog oca Bajdena predstavio gasnoj kompaniji u Ukrajini, malo pre nego što je tadašnji potpredsednik SAD pritisnuo vladu zemlje da otpusti tužioca koji istražuje njegovu firmu.

Vlasnik prodavnice kompjutera u koji je Hanter poslao svoj MacBook Pro na popravku tvrdi da je pokušao da ga kontaktira i pita šta da radi sa laptopom, ali kada nije odgovorio, sadržaj je predao FBI-ju i Trampovom advokatu Rudiju Đulijaniju.

Hanter je pre pet godina otpušten iz mornarice zbog uzimanja kokaina, razveo se od žene koja tvrdi da je sav njihov novac potrošio na drogu i prostitutke, živeo sa bratovom udovicom i napravio dete striptizeti.

Hanterov stariji brat Bo umro je od tumora na mozgu u junu 2015. godine. Sledećeg meseca Hanter se iselio iz kuće u Vašingtonu, u kojoj je živeo sa suprugom Ketlin i njihovo troje dece nakon što je popio flašu votke. Ketlin je znala da se godinama borio sa zavisnošću od alkohola i rekla mu je, da ako opet počne da pije, sa njima je gotovo.

Video: Tramp na izborima: Dao sam glas nekom tipu koji se zove Tramp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA