Makronov lik na podu, kupci moraju da ga zgaze: I Libija besna na predsednika Francuske

Francuski predsednik stao je u odbranu karikatura na kojima je prorok Muhamed i rekao da se Francuska neće odreći njih, a to je prvo razbesnelo turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana, pa onda i druge muslimanske zemlje

  • 13

Muslimanski svet besan je na francuskog predsednika Emanuela Makrona, a protesti protiv ovog lidera potežu se od Turske, preko Libije do Gaze. Koliko je situacija nesvakidašnja pokazuje i činjenica da je jedan butik u Libiji iskoristio Makronove fotografije nalepljene na pod kako bi kupci gazili baš po njima i tako održavali socijalnu distancu.

Francuski predsednik stao je u odbranu karikatura na kojima je prorok Muhamed i rekao da se Francuska neće odreći njih, a to je prvo razbesnelo turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana, pa onda i druge muslimanske zemlje.

Iran Muslims Boycotting France Iranske novine; Foto: Tanjuga/AP

Osim protesta protiv Makrona, jedan iranski list objavio je njegovu karikaturu na kojoj je prikazan kao đavo, a u prodavnici nedaleko od Tripolija iskorišćen je Makronov lik kao smernica gde kupci smeju da stanu, piše Daily Mail.

Da podsetimo, tenzije između EU, pre svega Francuske, i Turske traju nekoliko dana. Erdoganovim kritikama pridružile su se i druge muslimanske zemlje koje su "osudile Makronove uvrede na račun islama".

Makon je nazvao Semuela Patija, nastavnika ubijenog u Parizu zbog pokazivanja crteža na kojima je Muhamed, "herojem" i rekao je da je njegovo ubistvo napad na slobodu izražavanja.

Takođe, pre ovog ubistva rekao je da je da je "islam u krizi u celom svetu".

Video: Teroristički napad u Parizu: Odrubio nastavniku glavu vičući Alahu akbar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    28. oktobar 2020 | 23:14

    Samo naseljavajte Evropu sa muslimanima i videćete šta će se tek dešavati. Svakoj zemlji prete veliki problemi...

  • E

    28. oktobar 2020 | 22:11

    Moj Makrone šta ti je ovo trebalo...

  • Ljubiša

    28. oktobar 2020 | 22:31

    Francuska beše ono imala nuklearnu vakcinu za Osmanlije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA