≫ 

Ženi odsekli glavu u crkvi u Nici: Teroristički napad u Francuskoj, troje mrtvih

U napadu stradale najmanje tri osobe, više njih ranjeno

  • 41

Činjenice o napadu

* Ubijene tri osobe

* Napadač je neutralisan

* Napadač vikao Alahu akbar, navodno izvršio napad u ime predsednika Turske

* Napad se dogodio oko 9 časova

* Turska osudila napad

Tri osobe su ubijene u napadu u crkvi Notr Dam u Nici. Prema prvim informacijama nepoznati napadač počeo je da seče ljude nožem, a navodno su se čuli i pucnji.

Kako su prvo objavili mediji, napadač je obezglavio 70-godišnjeg muškarca. Međutim, kako sada javljaju, muškarac je više puta nožem uboden u grkljan, dok je napadač ženi odsekao glavu.

Prema rečima gradonačelnika Kristijana Estrosija, napadač, koji je urlao Alahu akbar tokom krvavog pira, je uhapšen. Mediji javljaju da je prethodno neutralisan bojevom municijom i da je prebačen u bolnicu.

Policija moli građane da izbegavaju deo oko crkve Notr Dam.

Pojedini mediji javljaju da su u napadu učestvovala dva napadača, te da se jedan nalazi u bekstvu, ali ove informacije nisu potvrđene.

Na licu mesta je veliki broj pripadnika policije i Hitne pomoći. Prema prvim informacijama, policija je izvela kontrolisanu eksploziju u toj oblasti.

Društvenim mrežama kruži fotografija koja je navodno nastala neposredno nakon napada. Kako prenose napadač je navodno izvršio ubistvo u ime Erdogana.

Turska osudila napad

Turska je najoštrije osudila napad koji se danas dogodio u crkvi Notr Dam. U saopštenju ministarstva spoljnih poslova navodi se da Turska oseća solidarnost sa francuskim narodom protiv nasilja i terorizma.

Napad se dogodio samo dve nedelje nakon što je u Parizu obezglavljen profesor Samjuel Pati. Njega je ubio 18-godišnji Čečen jer je Pati učenicima pokazivao karikature proroka Muhameda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    29. oktobar 2020 | 10:46

    FRANCUZI SU IH PODRZAVALI KADA SU SRBIMA SEKLI GLAVE I RUSILI SVETINJE NA KOSOVU I METOHIJI A BOGAMI BILO JE I LEGIONARA KOJI SU IBIJALI SRBE!!!

  • goran

    29. oktobar 2020 | 09:58

    islamski ratnici su dobro skriveni u Evropi zahvaljujuci NVO koje trebaju da budu prve na udaru policije... mudzahedini hoce sve pogodnosti jedne napredne evropske zemlje ali da se zivi po njihovim pravilima serijata.... zapitajmo se svi sto neidu u bogate arapske zemlje sta nam se to krije... sorosevci ubice nase dece i drzave hriscanske

  • Армаггедон

    29. oktobar 2020 | 10:08

    Е моји французи,па ви и даље помагајте и штитите албанце,мигранте и остале исламисте.Част изузецима којих има у малом броју.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA