Policajci repetirali pištolje i uleteli u crkvu u Nici gde je ženi odrubljena glava

Prema nepotvrđenim informacijama, jednoj ženi je odrubljena glava, a napadač je prilikom ataka vikao "Alahu akbar"

  • 3

Francuska je u stanju šoka posle drugog terorističkog napada za manje od dve nedelje u toj zemlji. Naime, jutros je za sada neidentifikovani napadač upao u crkvu Notre Dam u Nici i tom prilikom ubio tri osobe, a povređeno je više ljudi.

Prema nepotvrđenim informacijama, jednoj ženi je odrubljena glava, a napadač je prilikom ataka vikao "Alahu akbar" i navodno govorio kako su do njega doprele poruke turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i Irana. Prema rečima gradonačelnika Kristijana Estrosija, napadač je uhapšen. Mediji javljaju da je prethodno neutralisan bojevom municijom i da je prebačen u bolnicu. Takođe, na društvenim mrežama pojavio se navodno snimak policije kako ulazi u crkvu da bi intervenisala i sprečila dalje krvoproliće.

Estrosi se, takođe, zahvalio policiji na brzoj reakciji.

Prema nezvaničnim informacijama, u ataku su učestvovala dva napadača te lokalna policija traga za jednim, ali taj podatak nije zvanično potvrđeno.

Podsećanja radi, profesor Semjuel Peti ubijen je 16. oktobra u Parizu pošto mu je Čečen Abdulah A. (18) odrubio glavu, zato što je na časovima pokazivao karikaturu proroka Muhameda. Policija je tada likvidarala napadača koji je tom prilikom nosio i prsluk sa eksplozivom.

Video: Drama u Nici: Žrtvi odsekli glavu u Notr Damu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    29. oktobar 2020 | 11:39

    VRACAMO SE U SREDNJI VEK!!!

  • Miki

    29. oktobar 2020 | 18:48

    Kad su ovako mudzahedini ubijali srbe po bosni i na kosovu tad su za zapad ukljucujuci i francuze bili borci za slobodu...predpostavljam da je i sada isto kad se desava kod njih...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA