≫ 

Detalji krvavog napada u Nici: Ženu obezglavio kod crkve dozivajući Boga, izbo čuvara na ulazu

Dve žene i muškarac ubijeni su u napadu kod bazilike Notrdam u Nici

  • 2

Francuska je ponovo na meti terorista. Tri osobe ubijene su u brutalnom napadu koji se jutros dogodio kod bazilike Notrdam u Nici. Ubijene su dve žene i muškarac, a osumnjičeni za napad je navodno azilant kojeg je policija ranila.

Napadač, za kojeg francuski mediji prenose da je azilant, krenuo je u krvavi pir oko devet časova. Prema navodima lista "Le Monde", ubijene su dve žene i muškarac. a terorista je ranjen i prebačen u bolnicu, kažu iz policije.

Francuski mediji ističu da je prvoj žrtvi presečen grkljan unutar zgrade, a druga je izbodena na smrt. Prema navodima gradonačelnika Nice Kristijana Estrosija, ubijeni muškarac je bio čuvar zgrade. Treća žrtva, takođe žena, nastradala je posle napada nožem u baru preko puta crkve gde je pokušala da se sakrije.

Policija je brzo stigla na lice mesta, a deminerske ekipe su poslate kako bi potvrdile da nema eksplozivnih naprava u blizini mesta napada. Organi reda stavili su deo oko crkve pod blokadu, a Nacionalni tužilac za borbu protiv terorizma otvorio je istragu povodom napada.

Ministar unutrašnjih poslova Francuske Žerald Darmanin objavio je ranije na "Tviteru" da drži sastanak povodom ove krize. Premijer Žan Kasteks napustio je sednicu Narodne skupštine na kojoj se raspravljalo o merama protiv širenja korona virusa u toj zemlji.

Predsednik Emanuel Makron otputovao je u Nicu kako bi pratio razvoj situcije.

- 13 dana posle Samjuela Patija, naša zemlja ne može više da bude zadovoljna sa zakonima mira kako bi uništila islamski fašizam - napisao je na "Tviteru" Kristijan Estrosi povodom napada u Nici i nedavnom ubistvu profesora u Parizu kome je 18-godišnjak odrubio glavu.

Treba napomenuti da je samo dva sata kasnije registrovan još jedan napad, ovoga puta u Avinjonu koji je udaljen oko 200 kilometara od Nice. Naime, jedan muškarac uzviknuo je "Alahu akbar" i napao grupu policajaca nožem.

Organi reda su tom prilikom morali da reaguju, te su upucali i likvidirali naoružanog napadača.

Takođe, radnik obezbeđenja francuskog konzulata u saudijskom gradu Džedi izboden je nožem. Policija je uhapsila osumnjičenog, a reč o državljanu Saudijske Arabije.

Video: Drama u Nici: Žrtvi odsekli glavu u Notr Damu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    29. oktobar 2020 | 16:40

    Da, to je baš udarna vest za sve novinare. Francuska je KOLONIJALNA sila i članica NATO pakta. U svojim pohodima na Aziju i Afriku u ime DEMOKRATIJE koliko su obezglavili ljudi, broj im se nezna a sada kada muslimani uzimaju danak u krvi žrtve su udarna vest. Zanimljivo. To je to kada sila boga ne moli a potlačeni uzvraćaju udarac u gostima na podmukli način.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA