I dok Francuzi tuguju za žrtvama napada u Nici, neki su na društvenim mrežama umirali od smeha

Tri osobe su nastradale u napadu na crkvu u Nici, a više osoba je povređeno. Policija je neutralisala napadača i ranila ga, a on se nalazi u bolnici

  • 6
Nica, napad, francuska policija

Mesto napada u Nici, Foto: Tanjug/AP

Najmanje tri osobe poginule su danas, a više ih je povređeno, kada je jedan napadač uleteo u crkvu Notr Dam u Nici i vikajući “Alahu akbar” napao prisutne u tom verskom objektu. Policija je neutralisala napadača i ranila ga, a on se nalazi u bolnici.

Građani su ostali u šoku pošto je to bio drugi teroristički napad u manje od dve nedelje, kada je u Parizu obezglavljen profesor od strane 18-godišnjeg Čečena, jer je deci pokazivao karikaturu proroka Muhameda. Iako je cela javnost zgrožena današnjim atakom u kom je jedna žena i obezglavljena, neke je ovaj užas obradovao.

Naime, jedan korisnik “Tvitera” napravio je video snimak na kom je “skrolovao” reakcije ljudi na vest o ataku na crkvu u Francuskoj. Ono što upada u oči jeste što je veliki broj korisnika koji su “smajlijima” reagovali na informaciju o smrti troje ljudi.

 

Treba napomenuti da se ubrzo posle užasa u Nici desio još jedan teroristički napad. Naime, nakon dva sata jedan napadač u Avinjonu je vikao “Alahu akbar” i napao grupu policajaca koji su ga upucali i ubili.

Takođe, za sada nepoznati muškarac izbo je danas radnika obezbeđenja u francuskom konzulata u Saudijskoj Arabiji. Policija u Džedi uhapsila je napadača, a povređeni je smešten u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Video: Drama u Nici: Žrtvi odsekli glavu u Notr Damu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tof

    29. oktobar 2020 | 22:08

    Pa ih pustajte u Evropu!!.Ja da vicem u Saudiskoj Arbiji nesto o Isusu Hristu,zaklali bi me odmah!!.

  • Grk

    29. oktobar 2020 | 23:15

    Propalitet ljudski tako reaguje.

  • Eubot

    29. oktobar 2020 | 23:30

    U ovom trenutku najvaznije je da francuski narod ostane smiren, hladne glave, i da ne naseda na provokacije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA