Zamenik gradonačelnika Nice tvrdi: Napadač odrubio glave dve osobe

Napadač, koji još nije imenovan, je povređen i policija ga je uhapsila

  • 31
Nica, napad Foto: Twitter/@PoliceNat06

U terorističkom napadu koji se dogodio u Nici u crkvi Notr Dam obezgavljene su dve od tri žrtve, rekao je zamenik gradonačlenik Nice Entoni Bore za RT France.

Prema informacijama koje su dosad objavljivane, u napadu su ubijene tri osobe, a jedna žena je obezglavljena. Međutim, zamenik gradonačelnika potvrdio je u razgovoru telefonom za RT da je realnost još gora. Ove informacije nije potvrdila policija.

- Azilant je obezglavio ženu, a onda i muškarca koji je radio u crkvi - rekao je on. Dodao je da je treća osoba uspela da pobegne napolje (francuski mediji pišu da je reč o ženi), ali da su njene povrede bile previše ozbiljne i da je preminula kasnije.

Zvaničnik je naveo da su ubijeni žrtve "islamskog varvastva" s obzirom na to da je napadač nekoliko puta uzviknuo "Alahu Akbar".

Napadač, koji još nije imenovan, je povređen i policija ga je uhapsila.

- Živ je, ali teško povređen - navodi se.

Da podsetimo, Francuska, ali i ceo svet su u šoku nakon napada koji se dogodio u Nici. Napadač sa nožem uleteo je u verski objekat i urlajući “Alahu akbar” ubio je tri osobe, a nekoliko je povređeno.

Ubrzo posle užasa u Nici desio još jedan teroristički napad. Naime, nakon dva sata jedan napadač je vikao “Alahu akbar” i napao grupu policajaca koji su ga upucali i ubili.

Takođe, za sada nepoznati muškarac izbo je danas radnika obezbeđenja u francuskom konzulata u Saudijskoj Arabiji. Policija u Džedi uhapsila je napadača, a povređeni je smešten u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Video: Drama u Nici: Žrtvi odsekli glavu u Notr Damu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    29. oktobar 2020 | 18:30

    E kad su Srbima u republici Srpskoj rubili glave u ratu devedesetih Evropa je to gledala sa odobravanjem.E sad to su ti isti protiv kojih smo se borili sad dragi prijatelji Francuzi izdržite nas ste nekad osuđivali ......

  • Mixajlo

    29. oktobar 2020 | 18:29

    Kada su secene nase glave to nije terorizam?

  • Mire

    29. oktobar 2020 | 18:30

    Saljite ih u nemacku oni su glavni krivci za dolazak degenera u Eu .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA