≫ 

Pojavila se fotografija žrtve iz Nice, bio je otac dvoje dece. Poznate i prve informacije o napadaču

Lok i starija žena (70) umrli su na licu mesta, dok je treća žrtva uspela da izađe napolje do obližnjeg kafića, ali je tamo preminula

  • 35
Vincent Loques

Foto: Facebook/Vincent Loques

Prva žrtva terorističkog napada koji se dogodio u Nici je Vinsent Lok, nadzornik crkve Notr Dam u tom gradu. On je preminuo nakon što je napadač naoružan nožem upao u taj objekat, javljaju mediji.

Vinsent Lok imao je 45 godina i bio je nadzornik crkve. Osim njega, život su izgubile još dve osobe, a prema rečima zamenika gradonačelnika Nice Entonija Borea, dve žrtve su obezglavljene.

Napadač je navodno mladić (21) poreklom iz Tunisa i on je teško povređen i uhapšen. "Daily Mail" piše da je njegovo ime Brahim Oso.

On potiče iz sela Sidi Omar Buhažla nedaleko od Kairuana, ali odnedavno živi u gradu Sfaks, naveli su izvori iz Tunisa, prenosi Rojters.

Prema izvorima agencije, napadač je nedavno ušao u Francusku iz Italije, a njegov identitet se još proverava.

Lok i starija žena (70) umrli su na licu mesta, dok je treća žrtva uspela da izađe napolje do obližnjeg kafića, ali je tamo preminula.

Da podsetimo, Francuska, ali i ceo svet su u šoku nakon napada koji se dogodio u Nici. Napadač sa nožem uleteo je u verski objekat i urlajući “Alahu akbar” ubio je tri osobe, a nekoliko je povređeno.

Ubrzo posle užasa u Nici desio još jedan teroristički napad. Naime, nakon dva sata jedan napadač je vikao “Alahu akbar” i napao grupu policajaca koji su ga upucali i ubili.

Takođe, za sada nepoznati muškarac izbo je danas radnika obezbeđenja u francuskom konzulata u Saudijskoj Arabiji. Policija u Džedi uhapsila je napadača, a povređeni je smešten u bolnicu i ne nalazi se u životnoj opasnosti.

Video: Trenutak kada je policija ušla u crkvu u Nici gde je ženi odrubljena glava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gargenta

    29. oktobar 2020 | 19:25

    Ako muslimani ne srede svoje fanatike na svim nivoima rizikuju da budu proterani iz Evrope. Klanjem zena u crkvama Evrope ojacace evropske desnicare. Evropska tolerancija je krhka tvorevina.

  • Рале

    29. oktobar 2020 | 19:04

    Званична Турска краде хришћанске цркве и на силу их претвара у џамије!Ислам није религија већ тероризам.Ко се од исламских лидера оградио и ко је осудио одсецање глава женама,цивилима од СаудиАрабије до Француске?

  • Kokorin

    29. oktobar 2020 | 19:11

    Muslimanski nacista je zaklao zenu u CRKVI!!! Iza tog monstruma je citava logistika muslimanske zajednice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA