Poslanik odbio da nosi masku, izneli ga sa sednice

Zgarbi je udaljen sa sednice pošto je sa svog mesta vikao bez uključenog mikrofona tokom rasprave o uvođenju nacionalnog dana protiv homofobije u Italiji

  • 1
Vittorio Sgarbi

Printskrin: Youtube/IVER - informazioni veloci e rapide

Italijanski poslanik Vitorio Zgarbi iznet je sa sednice parlamenta pošto je odbio da nosi masku.

Zgarbi je udaljen sa sednice pošto je sa svog mesta vikao bez uključenog mikrofona tokom rasprave o uvođenju nacionalnog dana protiv homofobije u Italiji.

 

Pošto je odbio da nosi masku i isključen je, Zgarbi nije hteo da se udalji, pa ga je obezbeđenje iznelo, navode italijanski mediji.

Zgarbi tvrdi da je maska samo opravdanje da bude isključen, prenosi Sputnjik.

 

​- Priložio sam medicinski dokaz da već 40 godina patim od rinitisa, zbog čega ne smem da nosim masku. Vlada i većina u parlamentu ne tolerišu drugačije mišljenje. Kada vam oduzmu reč, isključe vas iz parlamenta, koji bi trebalo da bude mesto slobode misli i govora, to je onda kraj demokratije. Vratiću se da kažem šta mislim - rekao je Zgarbi posle izbacivanja.

Zgarbi, koji je po zanimanju istoričar umetnosti, poznat je po žestokom protivljenju karantinskih i drugih epidemioloških mera, ali i brojnim incidentima u parlamentu i van njega.

Video: Majka i šestoro dece izbačeni sa leta zbog maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    1. novembar 2020 | 00:01

    Svako ima pravo na svoje misljenje... ne treba krsiti misljenje vecine... ali nemoj da od ovakvih ljudi pravimo budale... svi smo razliciti zato nas je lako zavaditi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA