≫ 

Snimljen trenutak hapšenja napadača iz Nice: Odjeknuli pucnji, teroristu izneli na nosilima

Nakon krvavog pira, napadač je pretio policiji koja je stigla na mesto događaja, nakon čega su oni otvorili vatru

  • 1

Kamera očevidaca jučerašnjeg krvavog napada u Nici ovekovečile su trenutak kada je policija izrešetala napadača i ranjenog ga odvezla u bolnicu.

Tunižanin Brahim Auisaui (21) u četvrtak je oko 9 sati ujutru, upao u baziliku Notr Dam u Nici i sečivom dugim 30 centimetara obezglavio je stariju ženu, a potom je iskasapio čuvara crkve. Nakon toga je u obližnjem lokalu ubio ženu koja je u prvih mah uspela da mu pobegne.

Kako navode mediji, nakon krvavog pira, napadač je pretio policiji koja je stigla na mesto događaja, nakon čega su oni otvorili vatru. Na snimku se vidi kako se pripadnici policije približavaju ulazu u crkvu, a nedugo potom i počinju da pucaju u unutrašnjost objekta gde se ubica krio. Posle nekoliko minuta snimljeno je kako policajci i lekari Hitne pomoći iznose teško ranjenog napadača na kolicima i ubacuju ga u ambulantna kola.

Francuski zvaničnici su saopštili da je terorista u Francusku došao pre mesec dana iz Italije. Prilikom napada Auisaui je vikao "Bog je veliki", a navodno je iste reči ponavljao i nakon napada, pa čak i dok su ga prevozili u bolnicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    30. oktobar 2020 | 13:46

    Eto mu sad ćemu taj veliki Bog pomoći (valjda) Idioti su oni koji vrbuju tuđu djecu za takvo šta,e to je žalosno, al'do njih se u pravilu i ne dolazi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA