≫ 

Mini cunami potapa grčko ostrvo: Dižu se talasi, potres rušio zgrade, svugde krš

Društvenim mrežama kruže video snimci kako je potres oborio nekoliko zgrada na ostrvu Samos, kao i vode koja prodire i nosi sve pred sobom

  • 4

Zemljotres 6,9 stepeni Rihterove skale pogodio je danas područje kod grčkog ostrva Samos, a potres se osetio u Grčkoj, Turskoj, Bugarskoj i Albaniji.

Društvenim mrežama kruže video snimci kako je potres oborio nekoliko zgrada na ostrvu Samos, a voda je već krenula da prodire.

Gradonačelnik Aleksandros Limperis rekao je da je oštećeno više zgrada, te da se “srušio zid u jednoj školi”.

Kako kaže, ljudi su mirni iako je se tlo jako zatreslo, ali strahuje da će biti povređenih.

Nakon stravičnog potresa podigao se nivo mora, a mnogi smatraju da građanima tog dela Grčke preti cunami. Prema navodima grčkih medija, građani Samosa pokušali su da sklone automobile od mora kako ne bi završili pod vodom, ali su neki to učinili prekasno. More je prodrlo već nekih 300 metara i potapa sve pred sobom.

Kako javljaju mediji, potres se osetio sve do Atine i Istanbula i trajao je baš dugo. Jak potres osetio se i na Kritu i Tesaliji. U Izmiru je zemljotres napravio veliku materijalnu štetu.

Video: Stambene zgrade u ruševinama: Zemljotres jačine 6,9 stepeni Rihterove skale, pogodio Tursku i Grčku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA