≫ 

Posle Nemačke i Francuske, Belgija proglasila blokadu: "Imamo samo jedan izbor"

Mere stupaju na snagu 2. novembra

  • 3
Belgija bolnica korona virus Foto: Tanjug/AP

Belgija je proglasila nacionalnu blokadu zbog porasta broja obolelih od korona virusa, saopštio je premijer Aleksandar De Kro. Mere stupaju na snagu 2. novembra.

- Naša zemlja je u vanrednoj situaciji. Pritisak je neizmeran kao što smo nesumnjivo videli poslednjih dana. Trenutno postoji samo jedan izbor, da svi podržavamo naše zdravstbo koliko god možemo. Moramo ograničiti naše fizičke konatke što je više moguće - naveo je on.

U Belgiji se, prema informacijam RTBF, zatvaraju sve prodavnice koje nisu od životnog značaja, zabranjuju se kućne posete kao i svi izlasci iz domova sem u slučaju kupovine, kranje nužde ili obaveznog posla.

Zatvaraju se i spoljne granice Belgije za sva putovanja sem za ona koja spadaju u neophodna, a najavljuju se i pojačane policijske provere.

U zemlji su tokom oktobra već zatvoreni svi barovi i kafići, maske su obavezne svuda na javnom prostoru, a na snazi je i policijski čas od 22 sata do 6 časova ujutru.

Zabranjeno je okupljanje više od četiri osobe, a zatvoreni su svi sportski i kulturni objekti.

Škole neće raditi do 15. novembra.

Belgija u poslednjie dve nedelje beleži najveći broj zaraženih na 100 hiljada stanovnika u Evropi i drugu najvišu stopu smrtnosti u svetu.

Video: Na ustanak digla se Italija: Narod se pobunio zbog novih restriktivnih mera protiv Kovida

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    30. oktobar 2020 | 19:34

    Samo mi nije jasno kako u svakoj zemlji te blokade stupaju od 2 Nov?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA