Uhapšen i treći osumnjičeni za napad u Nici

Zamenik državnog tužioca podsetio je da su tokom prethodnog dana uhapšene još dve osobe osumnjičene da su bile u kontaktu sa ubicom

  • 2
Nica, napad, francuska policija

Foto: Tanjug/AP

Francuska policija je uhapsila i trećeg osumnjičenog za saučesništvo u terorističkom napadu u Nici kada je napadač nožem usmrtio troje ljudi, potvrđeno je iz pouzdanog izvora u francuskoj policiji.

Zamenik državnog tužioca podsetio je da su tokom prethodnog dana uhapšene još dve osobe osumnjičene da su bile u kontaktu sa ubicom neposredno pre izvršenja zločina, preneo je Rojters.

Podsetimo, Tunišanin Brahim Auisaui (21) u četvrtak, oko 9 sati ujutru, upao je u baziliku Notr Dam u Nici i sečivom dugim 30 centimetara obezglavio stariju ženu, a potom iskasapio čuvara crkve. Nakon toga je u obližnjem lokalu ubio ženu koja je u prvih mah uspela da mu pobegne, piše Tanjug.

Nakon krvavog pira, napadač je pretio policiji koja je stigla na mesto događaja, nakon čega su oni otvorili vatru. Osumnjičeni je tada teško povređen i prevezen u bolnicu.

Francuski zvaničnici su saopštili da je terorista u Francusku došao pre mesec dana iz Italije. Prilikom napada Auisaui je vikao "Bog je veliki", a navodno je iste reči ponavljao i nakon napada, pa čak i dok su ga prevozili u bolnicu.

Policija je juče uhapsila muškarca starog 47 godina zbog sumnje da je bio u kontaktu sa napadačem koji je u četvrtak ujutru ubio tri, a povredio nekoliko osoba u Nici.

Video: Drama u Nici: Žrtvi odsekli glavu u Notr Damu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷😷😷

    31. oktobar 2020 | 12:32

    Mene kao gradjanina Srbije vise interesuje da li su uhapseni teroristi koji su pucali na policiju u Merdare, za nedelju dana dva napada. Vise obavestavate o Francuskoj nego o Srbiji.

  • Pp

    31. oktobar 2020 | 14:24

    Izopačena, agresivna, imperijalistička "vera" kojoj je cilj šerijat na celoj planeti...najveća opasnost za čovečanstvo i civilizovanost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA