≫ 

Muškarac uleteo automobilom u džamiju u Meki: Probio barijere, zakucao se u ulaz

Muškarac je ubrzo uhapšen i odveden pred tužioca

  • 7
Velika džamija, Meka, uleteo automobilom

Printskrin:Twitter/QuranHamza

Nije bilo povređenih ni žrtava pošto je nepoznati muškarac automobilom uleteo u Veliku džamiju u Meki. Zbog pandemije korona virusa, ova džamija je na dnevnom nivou ograničila broj vernika koji mogu da uđu, piše Sputnjik.

Snimak automobila koji probija nekoliko barijera i koji se na kraju "zakucava" u ulaz na južnoj strani džamije Madžid al-Haram poznate i kao Velika džamija Meke, pojavio se na društvenim mrežama. Na snimku se vidi beli automobil, koji je vozio neidentifikovani čovek, a za kojim juri nekoliko ljudi, pretpostavlja se osoblja džamije.

Pošto je proleteo kroz kapije, deluje da je vozač izašao iz automobila i probao da uđe u džamiju izgrađenu na jednom od najsvetijih mesta u celom islamu, Kabi, ali je nejasno da li je uspeo u tome. Nije bilo izveštaja da je na svom putu ka džamiji nekoga pregazio i povredio.

 

Muškarac je ubrzo uhapšen i odveden pred tužioca. Vlasti nisu navele ime počinioca ni njjegove motive, ali je navedeno da je, u vreme incidenta, najverovatnije bio "neuračunljiv".

Video: Uznemirujuće: U centru Kijeva uleteo džipom na šetalište i usmrtio dve osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA