≫ 

FBI postavlja komandne centre širom SAD: Sprema se za moguće nerede posle predsedničkih izbora

Ove godine "brige su prisutne zbog povišenih tenzija koje traju od leta"

  • 6
SAD, Izbori u SAD Foto: Tanjug/AP

Američki Federalni istražni biro (FBI) uspostavlja komandne centre širom SAD kako bi agenti bili spremni za slučaj da, posle predsedničkih izbora, dođe do izbijanja nasilja, piše Vol strit džurnal.

FBI je potvrdio da će štab u Vašingtonu biti komandni centar u kojem će biti procenjivane opasnosti od eventualnih pretnji posle izbora.

Dodatne pripreme FBI usledile su posle procena američkih zvaničnika da bi, posle izbora, moglo doći do nereda ili uništavanja imovine zbog povišenih političkih tenzija i rasnih problema.

Posebni centri će biti uspostavljeni širom SAD kako bi agenti lakše mogli da prate razvoj događaja i komuniciraju sa lokalnim policijama, prenosi RTS.

Iako su takvi centri uspostavljani i tokom ranijih izbora, šef kancelarije FBI u Sijetlu Abas Golfri objašnjava da su ove godine "brige prisutne zbog povišenih tenzija koje traju od leta".

Takođe, rekao je da su ranije policija i FBI bili zabrinuti zbog mogućnosti terorističkih napada tokom izbornog procesa, ali da je ove godine sva pažnja usmerena na lokalne grupe, koje bi mogle izazvati nerede.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bilja

    31. oktobar 2020 | 19:17

    Ako pobeni Tramp što je belje po sve neće biti ništa oko pobedi onaj papak bice svasta gotovisi

  • Rade

    31. oktobar 2020 | 19:15

    Migrantima hitno oduzeti mobilne telefone. Pojacati nadzor nad njima. Vrlo brzo ce se aktivirati i tada ce biti ...

  • Zagor

    31. oktobar 2020 | 18:44

    Ameri glasajte za Bidena, ovaj je paredzija koji misli na licni interes, zeli dio Aljaske da proda naftnim kompanijama i unisti biljni i zivotinjski svijet plus plemena koja tamo dugo zive.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA