≫ 

Telegraf u gradu gde je Tramp pre 4 godine pobedio za 1%: Sve zakucano daskama zbog straha od nereda

Ekskluzivni kadrovi sa ulica Filadelfije, gde u atmosferi policijskog časa, korone i rasnih nemira se čekaju izborni rezultati

  • 1
SAD, izbori, Amerika na Dan izbora, zatvorene radnje i banke, Filadelfija Foto: Telegraf

Sjedinjene američke države dočekuju izbornu noć u verovatno najnapetijoj atmosferi izborne istorije, imajući u vidu vrlo prljavu kampanju Donalda Trampa i Džoa Bajdena, kompletni haos sa koronom, kao i vrlo neizvestan nastavak borbe za veća prava crnaca.

Filadelfija je najvažniji grad Pensilvanije, države u kojoj je Donald Tramp pre četiri godine pobedio za manje od 1% Hilari Klinton, demokratskog kandidata koji je slavio u liku Baraka Obame prethodna dva puta.

U neobičnoj atmosferi se ovaj grad priprema za još jedne izbore.

Prema rečima naše sagovornice iz Filadelfije, grad je mesecima opterećen kampanjom, koronom, a odnedavno je u gradu uveden i policijski čas, posle ubistva afroameričkog deteta, kojeg su upucali policajci.

- Prilično je sve haotično u gradu.

- Neki ljudi protestuju mirno, a onda imate lopove koji čekaju svaku priliku za pljačku. Prodavnice su zabarakidirane - prenosi nam utiske rođena Beograđanka koja već godinama živi u ovom gradu.

Zaista, gledajući fotografije koje su nam ustupljene, sve deluje kao iz nekog filma o kraju sveta. Daske zakucane na banke, prodavnice, pa čak i tržne centre. U najdemokratskijoj zemlji na svetu, u danu kad se održavaju predsednički izbori.

Mnoge firme u SAD su interno svojim zaposlenima prosledili saopštenje o mogućim neredima u toku i posle izborne noći.

Niko nije načisto da li nerede i proteste može da spreči pobeda Trampa ili Bajdena. Kladionice i dalje demokratskom kandidatu daju veće šanse, ali zar tako nije bilo i prethodni put, pa je Tramp pobedio?

Budite uz Telegraf.rs tokom cele noći. Pratimo uživo najvažnije izbore u svetu, očekuje se da pred zoru saznamo konačnog pobednika i predsednika mesecima duboko potresene Amerike.

Video: Tramp na izborima: Dao sam glas nekom tipu koji se zove Tramp

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. novembar 2020 | 21:15

    Трамп нема шансе да победи. Бандити су се једном преварили у процени. Овога пута су наоштрени.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA