Tramp o borbi protiv korone: "Vakcina stiže uskoro, nema zatvaranja zemlje"

- Nema nam ravnog i jednakog nigde u svetu - ističe predsednik SAD

  • 3
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, u prvom obraćanju otkako su američki mediji proglasili Džoa Bajdena pobednikom predsedničkih izbora, najavio je danas da vakcina protiv korone uskoro stiže i rekao da njegova administracija neće zatvarati zemlju usled pandemije.

Projekat pravljenja vakcine u SAD protiv koronavirusa se zove "Brže od brzine svetlosti", a Tramp je iz Bele kuće počeo govor uz pohvale na račun naučnika.

- Vakcina će biti dopstupna vrlo brzo, za nekoliko nedelja, prvo za najugroženiji deo populacije, dok će ostalom delu stanovništva biti dostupna do aprila.

Niko dosad nije uspeo ovom brzinom i sa takvom magnitudom da napravi uspeh. Nema nam ravnog i jednakog nigde u svetu. Ovo je neverovatan podvig",  kazao je Tramp, koji se osvrnuo na činjenicu da je američka farmaceutska kompanija Fajzer nedavno objavila da je efikasnost njihove vakcine protiv COVID-19 oko 90 odsto.

Tramp je dodao da njegova administracija neće uvoditi jake restriktivne mere u SAD, uprkos velikom broju obolelih i preminulih, navodi BBC, a prenosi Tanjug.

- U idealnom scenariju, nećemo uvesti rigoroznije mere. Ja to neću, ova administracija neće zatvarati zemlju. Šta god da se desi u skorijoj budućnosti, koja god administracija da bude na čelu države, a vreme će pokazati, ali mi nećemo uvesti lokdaun - rekao je Tramp, preneo BBC.

Američke medijske kuće su konstatovale da Tramp nije odgovarao na pitanja novinara.

Video: Trampov advokat: Mediji ne odlučuju o rezultatima, nego sudovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kum Žoržo

    14. novembar 2020 | 01:57

    O čemu priča ovaj ilegalni stanar Bele Kuće?

  • Obrad

    14. novembar 2020 | 10:50

    Kakvi luzeri, čuj - april. A Srbin već u decembru, vakcinu viljuškom - boc...

  • Aleksandra

    14. novembar 2020 | 10:36

    I tebe su preokrenuli da pricas o vakcini!Vi sprengte vakcinu a Sta Ni narod spremamo za vas videce se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA