≫ 

Muškarac uhapšen posle 50 godina bekstva iz pritvora: Hapšen nakon ubistva Martina Lutera Kinga

Tokom bekstva, Mozes je koristio lažno ime Pol Dikson i to najmanje od 1999. godine, pod tim imenom, radio je kao putujući farmaceut

  • 0
FBI logo

Foto: Tanjug/AP

Federalni istražni biro saopštio je da je uhapsio muškarca koji je 1971. pobegao iz pritvora.

Leonard Rejn Mozes pobegao je iz pritvora kao tinejdžer, dok je trajalo ponovljeno suđenje zbog ubistva prvog stepena, počinjenog tokom građanskih nemira nakon ubistva Martina Lutera Kinga 1968, saopštio je FBI, a prenosi RTS.

Istražitelji su pronašli Mozesa tako što su uporedili njegove otiske prstiju iz 1968. sa otiscima uzetim tokom jednog hapšenja ranije ove godine, naveo je specijalni agent iz Pitsburga Majkl Kristman.

- Sa ovim novim napretkom tehnologije FBI mora da nastavi da identifikuje počinioce i koristi je kako bi osigurao da će oni koji su počili zločine biti privedeni pravdi - napominje Kristman.

Tokom nemira u Pitsburgu posle ubistva Martina Lutera Kinga, Mozes je sa grupom ljudi bacio molotovljev koktel na jednu kuću 6. aprila 1968. Jedna žena je zadobila opekotine, od čijih je posledica preminula posle nekoliko meseci.

Mozes je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva prvog stepena.

Ipak, Vrhovni sud Pensilvanije smatrao je da je Mozes, u to vreme 16-godišnjak, bio previše mlad i odlučio da slučaj vrati na ponovno suđenje.

Pobegao je iz pritvora 1. juna 1971. godine, dok je prisustvovao sahrani svoje babe u Pitsburgu.

Koristio je lažno ime Pol Dikson i to najmanje od 1999. Pod tim imenom, radio je kao putujući farmaceut.

Video: Kao pušteni sa lanca: Oboleli od korone pobegli iz zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA