U Berlinu napeto zbog mera protiv korone: Raste broj zaraženih, narod na ulicama sve brojniji

Nemački političari najavili su danas da će ta zemlja morati da produži mere za suzbijanje pandemije korona virusa u decembru

  • 6
Berlin, Protesti u Berlinu Foto: Printscreen/Youtube/Sputnik

Veliki broj građana okupio se i danas u Berlinu kako bi iskazali nezadovljstvo zbog usvajanja Zakona o zaštiti od infekcija, smatrajući da je to povod vlastima da uvedu "korona diktaturu".

Kako prenosi "Sputnik", brojni demonstranti su na ulicama, neki sa, neki bez zaštitne maske, a na licu mesta se nalaze i jake snage policije.

Podsećanja radi, vlasti u Nemačkoj objavile su danas da je u poslednjih 24 registrovan 15.471 novi slučaj koronavirusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na više od 918.000. Takođe, danas je preminulo 138 osoba od posledica COVID-19, čime je broj mrtvih od te infekcije porastao na 14.022.

Takođe, nemački političari najavili su danas da će ta zemlja morati da produži mere za suzbijanje pandemije korona virusa u decembru. Nemačka je uvela jednomesečne restriktivne mere od 2. novembra da bi obuzdala drugi talas korona virusa koji je zahvatio veći deo Evrope, ali broj zaraženih nije opao.

- Sve ukazuje na činjenicu da će trenutna ograničenja morati da budu produžena na neko vreme posle 30. novembra - rekao je ranije nemački ministar finansija Olaf Šolc za nedeljnik "Bild am Zontag".

Barovi i restorani u Nemačkoj su zatvoreni, ali škole i prodavnice.

Video: Policija protiv demonstranata, razlog: Uvođenje karantina u Nemačkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filozof

    22. novembar 2020 | 13:51

    Srusili Berlinski zid srusi ce i koronu.

  • Sta nas briga

    22. novembar 2020 | 14:24

    Nemci se protive merama, normalno, njima je teze nego nama, gore zive, sad ce oni svi u Srbiju. Ipak smo mi najjaci u regionu...

  • Pantelija

    22. novembar 2020 | 15:41

    Po hiljaditi put, neka se svi koji ne veruju u koronu potpišu da ne žele da se leče ako je dobiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA