Dok su svetske sile raspravljale o pandemiji na samitu G20, evo šta je radio Tramp

Iako se Tramp jeste uključio na jutarnju sesiju, tokom prepodneva, kada je bilo reči o pandemiji kovida-19, još uvek aktuelni predsednik SAD bio je na golf terenu u u Sterlingu u Virdžiniji

  • 0
Tramp igra golf Foto: Tanjug/AP

Tokom vikenda je održan online samit G20 na kom se razgovaralo o odgovoru na globalnu krizu, odnosno pandemiju korona virusa. I dok su lideri tih zemalja učestvovali na ovoj sednici, predsednik SAD Donald Tramp to vreme je proveo radeći ono što najviše voli - igrao je golf.

Kako piše "Sky News", lideri su tokom virtualne sednice govorili o pandemiji, a uključili su se političari iz Saudijske Arabije, koja je bila domaćin, Francuske, Nemačke, Italije i Južne Koreje.

Iako se Tramp jeste uključio na jutarnju sesiju, tokom prepodneva, kada je bilo reči o pandemiji kovida-19, još uvek aktuelni predsednik SAD bio je na golf terenu u u Sterlingu u Virdžiniji.

Tramp igra golf Foto: Tanjug/AP

Tamo je proveo oko četiri sata, a na istom terenu je proveo i vreme nakon što je saznao da je igubio predsedničke izbore od demokrate Džoa Bajdena.

Inače, lideri Grupe 20 industrijski najrazvijenijih zemalja obavezaće se da će platiti za fer raspodelu vakcina protiv korona virusa, lekova i testova širom sveta kako bi oni bili dostupni i siromašnijim zemljama.

Lideri G20 će im takođe omogućiti pomoć i kada je reč o duguvoma, navodi se u nacrtu kominikea G20 u koji je Rojters imao uvid.

- Nećemo štedeti napore da osiguramo da svi ljudi imaju jednak pristup vakcinama - naveli su lideri G20 u nacrtu dokumenta.

Video: Ovde je Trampa sačekala vest da je izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA