≫ 

Bajden nominovao ministra unutrašnje bezbednosti: Hoće da preokrenu Trampovu imigracionu politiku

Alehandru Majorkasu, bivšem državnom tužiocu Kalifornije i zameniku ministra unutrašnje bezbednosti SAD u Obaminoj administraciji, ukazano je poverenje da vodi ministarstvo unutrašnje bezbednosti

  • 1
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden nominovao je Alehandra Majorkasa, advokata kubanskog porekla, za ministra unutrašnje bezbednosti SAD, saopšteno je iz Bajdenovog tranzicionog tima.

Majorkasu, bivšem državnom tužiocu Kalifornije i zameniku ministra unutrašnje bezbednosti SAD u Obaminoj administraciji, ukazano je poverenje da vodi ministarstvo unutrašnje bezbednosti i od njega se očekuje da preokrene Trampovu tvrdu imigracionu politiku.

Ukoliko ova nominacija bude verifikovana i u Kongresu, Majorkas će postati prvi Hispanoamerikanac šef unutrašnje bezbednosti SAD koji je rođen u inostranstvu, preneo je Rojters.

Alejandro N. Mayorkas, Alehandro Majorkas

Foto: Tanjug/AP

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost je osnovano nakon terorističkih napada 11. septembra 2001. godine, rukovodi Obalskom stražom i tajnom službom, zapošljava oko 240 hiljada ljudi i odgovorno je sigurnost na granicama, kontrolu imigracije, sajber bezbednost, elementarne nepogode i pružanje pomoći ugroženima.

Majorkas, koji danas puni 61 godinu, rođen je u Havani, ali je sa porodicom pobegao od Kastrovog režima u SAD kada je imao godinu dana, najpre na Floridu, a potom u Kaliforniju.

- SAD su meni i mojoj porodici pružile mesto za život i utočište. Danas sam nominovan da štitim sve Amerikance i one koji imigriraju u Ameriku tražeći bolji život sa sebe i za svoje najbliže - objavio je Majorkas na svom Tviter nalogu.

Video: Obećavam da ću biti predsednik koji neće deliti ljude: Pobednički govor Bajdena!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    24. novembar 2020 | 09:35

    Nema pravde na ovom svetu samo zlo pobedjuje!!!Boze pomozi nam Amin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA