≫ 

Policija upala u stan Jehovinih svedoka, pronašli veću količinu novca: Skladištili i evre i funte

Ova verska organizacija je u Rusiji proglašena "ekstremističkom", a njene aktivnosti su zabranjene

  • 4

Ruska policija upala je danas u jedan od stanova organizacije Jehovini svedoci u Moskvi i unutra pronašla veću količinu novca.

Tom prilikom uhapšeno je nekoliko organizatora i učesnika ekstremističke organizacije Jehovini svedoci, zabranjene u Ruskoj Federaciji.

Prema istrazi, sledbenici organizacije od juna 2019. su održavali okupljanja u jednom od stanova kuće na severoistoku Moskve, gde su proučavali versku literaturu i druge izvore koji promovišu doktrinu, ali i ubeđivali druge stanovnike glavnog grada da se pridruže zabranjenom verskom pokretu.

Rusija je danas otvorila novi krivični postupak protiv Jehovinih svedoka, saopštio je ruski Istražni komitet, dodajući da je religijska organizacija ilegalno nastavila sa radom.

Ruski istražitelji su naveli da su u toku istrage u više od 20 različitih regiona širom zemlje u vezi sa slučajem, prenosi Rojters.

Ruski vrhovni sud presudio je 2017. godine da je ta grupa "ekstremistička" organizacija i naložio da se raspusti, što je usledilo nakon represije u kojoj su desetine pristalica privedene, a protiv stotina podnesene krivične prijave, navodi agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. novembar 2020 | 08:17

    Bravo za braću Ruse. Tako bi trebalo i kod nas u Srbiji.

  • Salko

    25. novembar 2020 | 08:06

    Bravo za miliciju tako treba I kod nas da tu sektu hapse.

  • Sasa

    5. decembar 2020 | 00:24

    Sramno. Klasicna podmetacina i ruska propoaganda. Dokumentovano je vise ovakvih slucajeva u kojima se ruske sluzbe i angazovani mediji bave fabrikovanjima da bi pokusali pravdati fanatican i ekstremisticki napad na miroljubive Jehovine svedoke koji je celi civilizovani svet i EU naucna zajednica osudila i raskrinkala. Ako pojedinac ucini krivicno delo treba biti gonjen. Koliko je takvih ravoslavaca u Rusiji i kod nas pa niko ne povezuje crkvu s tim. Klasicna manipulacija i progon hriscana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA