≫ 

Telo uvijeno u čaršav leži na podu, pored njega u krevetu živ čovek: Užasne slike iz Španije

Često se dešava da osobu umrlu od korone od živog pacijenta razdvaja samo bela zavesa

  • 2
Barselona Španija koronavirus umrli starački dom Foto: Tanjug/AP

Kada Marina Gomez i njen kolega, radnici mrtvačnice iz Barselone, uđu u sobu u staračkom domu kako bi uklonili telo osobe umrle od korona virusa, rade u tišini. Često se događa da se u istoj sobi nalazi još jedna osoba, koja je od preminulog razdvojena samo zavesom.

Gomez i njen kolega dezinfikuju usta, nos i oči kako bi smanjili rizik od kontaminacije. Umotavaju telo u posteljinu. Koriste se dve bele vreće za telo, jedna u drugoj, a zatvaraju se u suprotnom smeru: prva torba je zapečaćena od glave do nogu, druga - od nogu do glave.

Zvuk zatvaranja je i jedini koji se čuje u sobi za to vreme.

Njih dvoje rade za pogrebnu službu Memora u Barseloni i deo su grupe esencijalnih radnika. Kao i doktori i medicinske sestre, i oni su videli i došli u kontakt sa smrću prouzrokovanoj korona virusom.

Kada dođu u starački dom ili rehabilitacioni centar, Gomez i njen partner Manel Rivera zamole radnike da premeste preživelog cimera iz sobe dok oni uzimaju telo.

Međutim, često se dešava da samo bela zavesa razdvaja preživelog od umrlog, a ta surova stvarnost i nedostatak pristojnosti smetaju Gomez.

Tome svedoče i fotografije u galeriji, a koje prikazuju užasnu realnost sa kojom se Španija, ali i veliki deo sveta, suočavaju tokom drugog talasa pandemije.

U prvim mesecima pandemije zahtevi za premeštanjem preživelih bili su češće ispoštovani, prema njenim rečima. Sada se čini da su mnogi Španci "oguglali" tokom ponovnog porasta slučajeva korona virusa.

- Kada stavim osobu u kesu i zatvorim je, više se ne pitam da li ima plavu, braon ili crnu kosu - priznaje Rivera.

Video: Posle smene od 12h, medicinska sestra uputila jaku poruku: Nema nas dovoljno, na izmaku smo snaga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lejla

    24. novembar 2020 | 14:59

    Tanka je zavjesa što spaja i razdvaja...

  • Licemerka

    24. novembar 2020 | 19:22

    Ne bojim se smrti.Prirodna pojava.👻💀☠️👽. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA