≫ 

Lepa političarka iz Trampovih redova hoće naoružana da uđe u Kongres: Od "gloka" se ne odvaja

Beobertova je poslala upit policiji sme li unositi oružje u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu

  • 4
Lauren Boebert

Foto: Instagram/laurenboebert_congress

Loren Boebert (33) je novoizabrana zastupnica Kongresa SAD-a iz redova Republikanske stranke, a svoju prvu želju je pre dolaska na Kapitol hil već podelila s tamošnjom policijom.

Beobertova je poslala upit policiji sme li unositi oružje u zgradu američkog Kongresa u Vašingtonu. Ako joj to bude omogućeno, neće biti prva takva zastupnica.

Ovakva neuobičajena praksa dopuštena je zastupnicima, ali sa određenim ograničenjima, prema decenijama starim zakonima u Kongresu. Javnost ne sme da unosi oružje na Kapitol hil.

Loren, koja se aktivno zalaže za pravo nošenja oružja i svoj pištolj "glok" uvek ima uz sebe, pobedila je prošlog jula dugogodišnjeg zastupnika Skota Tiptoma za nominaciju. U kampanji je isticala kako on nije dovoljno strastven po pitanju podrške predsedniku Donaldu Trampu, javlja Jutarnji.

Boebert je upit policiji uputila dok je boravila u Vašingtonu s drugim novopečenim zastupnicima Kongresa radi učestvovanja u orijentacionom programu, neslužbene su izjave dvojice zvaničnika Kongresa.

Pomoćnici Boebert, koju je Tramp podržao kao ratnika koji se nikada neće pokloniti establišmentu u Kongresu, nisu želeli odgovoriti na upit o ovoj temi.

- Ovo je privatna stvar, izabrana zastupnica Kongresa ne želi o tome službeno da govori - izjavila je Laura Karno.

Tramp snažno politički zagovara pravo na nošenje oružja, a slabi su izgledi da bi savezni zakoni mogli da budu promenjeni kada podeljeni Kongres stupi na dužnost u januaru s novoizabranim predsednikom Bajdenom, iako on zagovara jaču kontrolu posedovanja oružja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA