≫ 

Bajden dao prvi intervju nakon izbora, otkrio da li je razgovarao sa Trampom

Njegova administracija sprema se za preuzimanje vlasti

  • 1
Joe Biden, Džo Bajden

Foto: Tanjug/AP

Izabrani američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao sa aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom.

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju NBC, govorio je o procesu prenosa vlasti i drugim problemima sa kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija aktuelnog predsednika Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsednik bude upućen u sva dešavanja.

- Administracija već počinje da priprema dnevne izveštaje koje ću dobijati kao predsednik. Takođe, dogovaramo sastanak sa kovid timom u Beloj kući kako bismo dogovorili uslove oko distribucije vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima - rekao je Bajden.

On se osvrnuo na glasine da će se njegova administracija ponašati poput Obamine.

- Suočeni smo s potpuno drugačijim svetom nego što je bio u administraciji Obame. Predsednik Tramp u potpunosti je izmenio lice države i moraćemo to da promenimo - izjavio je Bajden.

Video: Krvave glave i zaplena oružja: Teški sukobi Trampovih i Bajdenovih pristalica u Vašingtonu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA