≫ 

Naučnici upozoravaju na treći talas posle Božića, političari deci obećavaju da će doći Deda Mraz

Premijer Velike Britanije naveo da je "razgovarao sa Severnim polom" i potvrdio da je Deda Mraz spreman za polazak

  • 0
Santa Claus, Deda Mraz, deca, Nova Godina Foto: Tanjug/AP

Zdravstveni zvaničnici Velike Britanije upozorili su da bi popuštanje mera ograničenja tokom božićnih praznika moglo da dovede do trećeg talasa pandemije korona virusa, sa povećanim prenosom i "nepotrebnim" smrtnim slučajevima, prenosi Guardian.

Porodice širom Velike Britanije moći će da se okupe u grupe od tri domaćinstva bilo koje veličine tokom Božića, najavila je vlada podstičući upozorenja naučnika da će plan gotovo neizbežno rezultirati porastom broja slučajeva korona virusa.

Neki naučnici oštro su se suprotstavili ideji mešanja porodica tokom zimskih praznika, a dvoje savetnika vladine Nučne savetodavne grupe za hitne slučajeve (Sage) rekli su da će popuštanje mera dovesti do prebukiranosti bolnica.

- Efektivno bi ovo bilo dolovanje ulja na kovid vatru. Mislim da će to definitivno dovesti do pojačanog prenosa. Verovatno će dovesti do trećeg talasa zaraze, preplabljenih bolnica, nepotrebnih smrtnih ishoda - rekao je profesor Endru Hejvard za BBC.

Boris Džonson korona virus foto: Tanjug/AP; pixabay.com

Kako kaže, Britanija je i dalje zemlja sa visokim nivoom zaraze, posebno među mladima.

- Mislim da je njihovo spajanje satima, a posebno danima sa starijim rođacima recept za žaljenje u mnogim porodicama. Sa vakcinom na putu, ako ne budemo pažljivi tokom Božića, zaista smo u opasnosti da izvučemo poraz u raljama pobede - dodao je.

Profesor Grejam Medli kaže da bi popuštanje mera dovelo do novih blokada posle Nove godine.

Deda Mraz ipak dolazi

Premijer Velike Britanije Boris Džonson poručio je jednom osmogodišnjem dečaku da će ove godine Deda Mraz doći ukoliko pored kolača ostavi i sredstvo za dezinfekciju ruku.

On je tako odgovorio na jednu ručno pisanu poruku upućenu upravo njemu u kojoj ga dečak pita da li je sa naučnicima razgovarao o dolasku Božić Bate.

Premijer je naveo da je "razgovarao sa Severnim polom" i potvrdio da je Deda Mraz spreman za polazak.

Video: Posle smene od 12h, medicinska sestra uputila jaku poruku: Nema nas dovoljno, na izmaku smo snaga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA