Ispovest supruge Novosađanina kom se izgubio svaki trag u Austriji: "Helikopteri nadleću brod"

Milorad radi na brodu koji je usidren u Lincu

  • 2
❤️❤️❤️Posted by Jovana Djokic on Уторак, 24. новембар 2020.

 

 

Novosađanin Milorad Vlaović (39), koji je radio na rečnom brodu u Lincu, nestao je u subotu u Austriji. Kako je za "Blic" ispričala njegova supruga, Vlaović je za par dana trebalo da se vrati u Srbiju kako bi proveo malo vremena sa njom i njihovo četvoro dece, međutim izgubio mu se svaki trag i u Austriji je u toku opsežna potraga za njim.

Milorad je, kako ispričala njegova supruga Željka, na brodu radio od aprila do kraja godine, a period od januara do aprila provodio je god kuće u Novom Sadu. Ove godine je zbog pandemije korona virusa situacija bila drugačija, pa je brod bio usidren u Lincu, a Vlaović je ostao da radi sa još jednim kolegom kao šef kuhinje.

- Osam godina radi u toj firmi, da ne bi dobio otkaz ostao je da radi iako je brod bio usidren - započinje priču njegova supruga Željka.

Kako kaže, Milorad je ove godine otišao u Austriju, pa je 10 dana proveo u karantinu jer je strani državljanin, a potom se prehladio i imao simptome korona virusa te mu je karantin bio produžen.

- Kada mu je prošao karantin otišao je da radi na četiri nedelje. Kući je trebalo da se vrati 20. novembra, ali je ipak ostao malo duže da bi im pomogao da prave kolače. Čuli smo se svaki dan, stalno smo u kontaktu. Imamo četvoro dece i često se čujemo i oko njih - priča ona.

Kako dodaje zabrinuta supruga, sa mužem se čula u petak, pa ponovo u subotu nakon što se sa decom vratila iz crkve.

- U subotu smo pričali oko 12.30, bio je veoma raspoložen. Kolega sa broda je taj dan obeležavao slavu. U toku dana poslao mi je slike slavskog stola. Poslednji put smo se čuli oko 15.30 i ja nisam htela više da ga uznemiravam - priča Željka.

Poruku za laku noć, kako kaže, poslala mu je u 21.21 sati i primetila je da je nije otvorio, ali je pomislila da uživa sa društvom i da je nije video, te da će odgovoriti ujutru. Kada ga je u nedelju pozvala a on se nije javljao, mislila je da i dalje spava.

- Slala sam mu poruke na svakih sat vremena. Poslednja je bila oko 15.30. U pitanju je bila naša interna šala kada se ovo drugo ne javlja i glasila je "Ok, sad zovem policiju". Međutim, za razliku od prethodnih poruka koje nisu otvorene, ta nije ni dostavljena. Brinula sam što se ne javlja, ali sam pomislila da mu je nestalo interneta - kaže ona.

Veća briga obuzela ju je kada ni u ponedeljak nije bilo ni traga ni glasa od Milorada jer je on, kako kaže, "takav da bi u ponedeljak ujutru odmah otrčao po internet".

Milorad Vlaović

Foto: Facebook/Milo Rad

"Mića je nestao, u toku je potraga"

 

Tada se desilo nešto neočekivano. U Željkinu kuću ušao je njihov komšija i prijatelj Marko, koji nije ni u kakvoj vezi sa brodom, ni Miloradovom firmom.

- Marko je došao natečenih očiju i rekao mi da je Mića nestao. Njega je pozvao Miloradov kolega koji je ranije radio na brodu. On je od kolega sa broda saznao da je Mića nestao i da se za njim traga od nedelje, kao i da helikopteri nadleću brod i da ga traže ronioci - u neverici priča Željka.

Kako nije uspela da stupi u kontakt sa firmom za koju njen suprug radi, zamolila je snaju koja govori nemački da ih pozove ona. Kako kaže, ni sekretarica, ni šef firme nisu želeli da im daju nikakve informacije već su samo dali broj inspektora koji radi na slučaju Miloradovog nestanka.

- Taj inspektor nam je izneo sumnje da se Milorad na slavi napio, izašao, skliznuo sa broda i utopio se. Nama ta priča "ne pije vodu", jer se on i kada je pijan ponaša normalno, a njegove kolege su mi rekle da nije bio pijan. Druga teorija je bila da je izašao da zapali cigaru i onda pao, ali ni to ne verujemo jer je ostavio cigare... - priča šokirana supruga.

Ona kaže da joj je inspektor rekao da su psi tragači nanjušili trag koji vodi na izlaz sa broda.

"Iz njegove firme se niko ne javlja, ne daju nam informacije"

 

Željka ističe da joj iz firme za koju njen suprug radi niko ništa ne javlja, a da je radnicima zabranjeno da joj daju informacije, kao i da se "sve svodi na rekla-kazala".

- Sve što čujem ne liči na mog supruga - kaže ona.

Da nije sama preduzela sve što je u njenoj mogućnosti, Željka ne bi došla do bilo kakvih informacija o nestalom mužu.

- Poslali smo mejl Ministarstvu spoljnih poslova, oni su se obratili ambasadi u Beču, pa potom konzulatu u Strazburu. Oni su kontaktirali spomenutog inspektora, koji im je rekao da ga zovu sutra oko podneva. To su poslednje informacije koje imam. Kako je rekao inspektor, Milorad se vodi kao nestao od subote u 22.00 sata, a potraga je počela u nedelju - objašnjava Željka.

"Samo želim da je živ"

 

Željka svog supruga opisuje kao osobu koja nije konfliktna, "pravi je drug i savetnik" svojim kolegama.

- Ne mogu da prihvatim priču koju mi serviraju. To ne liči na mog supruga. Dok je bio u karantinu niko ga nije pitao za zdravlje, a onda je išao da radi. Možda mu i dalje nije bilo dobro. Možda mu je pozlilo, pa je krenuo napolje da se izluftira jer su im sobe na najnižem spratu broda, pošto samo tu ima grejanje. Mogao je tako smlaćen da izađe u papučama i bez dokumenata i nadam se da ga je neko odveo u bolnicu. Ništa drugo ne prihvatam kao opciju. Samo želim da bude živ. Ako firma nešto pokušava da sakrije, ja to ne mogu da dozvolim... - ističe zabrinuto Željka.

Video: Na ovom mestu je pronađen devetogodišnjak za kojim se tragalo skoro 20 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA