≫ 

Čistačica zgrade mesne zajednice pobedila na izborima, Marinu sada čeka veoma važna funkcija

U ruskoj Dumi uskoro bi mogla da se nađe nekadašnja čistačica zgrade mesne zajednice

  • 0
Marina Udgodskaja Printscreen/Facebook/Жемчужина Юга

Marina Udgodskaja (35), čistačica zgrade mesne zajednice u regionu Kostroma u Rusiji, mogla bi uskoro da se nađe u državnoj Dumi.

Marinu je predložila Penzionerska partija Rusije, čiji je kandidat. Ona je prethodno letos pobedila na lokalnim izborima u seoskom naselju Povalikhinski dotadašnjeg načelnika regiona Nikolaja Lokteva.

Ona je dobila 61,7 odsto glasova, odnosno za nju je glasalo 87 ljudi, a za Lokteva 48, prenosi RIA.

Kako su naveli iz Partije, Marina je završila šumarsko-tehničku školu, a nekada je radila kao čistačica u Mesnoj zajednici koju sada vodi. Potom su iz kancelarije saopštili da joj je posao čistačice bio na određeno vreme, i da Marina ima iskustva u vođenju ruralnih regiona.

Ipak, njene izjave odmah nakon pobede "zapalile su medije".

Ona je rekla da ne zna šta treba da radi sada kada je pobedila. U intervjuu jednom ruskom mediju, Marina je istakla da za "ovo nije spremna", te da nikad nije radila sa papirima. Ona je rekla da će dati ostavku i da će ponovo vratiti vlast Loktevu.

Međutim, kako ruski zakon predviđa da neko ne može da se odrekne stečene pozicije, osim ako je spreman da iz svog džepa plati ponovno održavanje izbora, Marina je bila prinuđena da se pojavi u kancelariji 1. oktobra ove godine.

Video: Putin zagrmeo: Apoteke podigle cene zaštitnih maski?! Oduzmite im dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA