≫ 

Predstavnici "Kralja tigrova" troše dolare u Trampovom hotelu: Traže od predsednika pomilovanje

Džo Egzotik trenutno služi 22-godišnju zatvorsku kaznu

  • 0
Joe Exotic, Džo Egzotic, Donald Tramp

Foto: Profimedia/AFP, Tanjug/AP

Predstavnici Džoa Egzotika potrošili su navodno 10.000 dolara u hotelu američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu u nameri da uvere predsednika da ga pomiluje, piše "New York Times".

Zvezda "Kralja tigrova", čije je pravo ime Džozef Maldonado Pasaž, optužen je da je unajmio nekoga da ubije njegovu rivalku Kerol Baskin i u januaru je osuđen na 22 godine zatvora.

Baskin trenutno kontroliše zoo-vrt Džoa Egzotika, pošto je sud doneo tu odluku, prenosi "Daily Mail".

Od tada on i njegovi savetnici i prijatelji pokušavaju da pronađu način da uvere Trampa da ga pomiluje.

Kako se navodi, oni redovno gostuju na "Fox Newsu" kako bi privukli njegovu pažnju.

- Trebalo bi da pomiluje Majkla Flina, da pomiluje ćurku za Dan zahvalnosti, trebalo bi da pomiluje sve od njegovih zvaničnika iz administracije do Džoa Egzotika, ako mora - rekao je kongresmen sa Floride Met Gac.

U sredu je objavljeno da Tramp zaista jeste pomilovao nekadašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina optuženog da je lagao FBI.

Ranije ove godine Tramp je rekao da će razmisliti o pomilovanju Maldonada Pasaža nakon što mu je njegov sin Donald Tramp Junior dao uvid u slučaj.

Obožavaoci Džoa Egzotika takođe su objavili niz pisama na društvenim mrežama upućenih Beloj kući u kojima se zahteva milost.

Kada je u avgustu Tramp najavio "pomilovanje iznenađenja", mnogi su pomislili da je reč upravo o ovoj rijaliti zvezdi, međutim reč je bila o Suzan B. Entoni.

Maldonado Pasaž, 57-godišnji vlasnik zoo-vrta je inače u septembru pisao Tramp i zamolio ga "da bude njegov heroj". On insistira na tome da je pogrešno osuđen.

- Odrastao sam verujući u naš sistem sve dok nisam ostao zarobljen u njemu. Ukoliko treba da se obratim nekome to ćete biti vi. Ne zato što mi je potrebno da mi spasite život, već zato što vi stojite pri onome u šta verujete bez obzira šta mislili drugi - napisao je on predsedniku.

Insistira na tome da bi mogao da umre pre nego što bude oslobođen zbog anemije i drugih imunoloških problema. Takođe, tvrdi da nije imao nameru da ubije Kerol Baskin, te kaže da su njegovi komentari, uhvaćeni u Netfliksovom dokumentarcu, preuveličani.

Ko je Džo Egzotik?

 

Ovaj bivši vlasnik zoo-vrta je jedan od najpoznatijih uzgajivača tigrova u SAD. Pre nego što je počeo rad sa životinjama bio je policajac i radio je u Istvilu u Teksasu.

Tri puta se kandidovao za javne funkcije, pa čak i za predsednika Sjedinjenih Država 2016. godine.

Egzotik je 2019. godine optužen po 17 tačaka optužnice za zlostavljanje životinja i naručivanje ubistva Kerol Baskin. Trenutno je na izdržavanju 22-godišnje kazne u federalnom zatvoru.

Netfliks je ove godine objavio dokumentarnu seriju o njemu koja je prikupila brojne komentare, a Egzotik je u žiži javnosti više nego ikada pre.

Video: Krvave glave i zaplena oružja: Teški sukobi Trampovih i Bajdenovih pristalica u Vašingtonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA