Misteriozna smrt poznatog BBC novinara: On i partner pronađeni mrtvi jedno pored drugog

Istraga je pokazala da obojica nisu pretrpeli povrede

  • 0
Džon Stivenson

Printscreen/Youtube

Istraga smrti Džona Stivensona (68), novinara i dopisnika BBC-a, pokazala je da ni on, ni njegov partner, čije je telo pronađeno nekoliko metara dalje u kući novinara, nisu pretrpeli fizičke povrede.

Stivenson i njegov partner pronađeni su mrtvi u martu ove godine. Policija je upala u kuću u Aberdareu nakon što lokalna medicinska sestra nije mogla da stupi u kontakt sa poznatim novinarom.

Istraga o smrti je pokrenuta nakon što je policija saopštila da je uzrok smrti nepoznat. Ipak, iako je sada saopšteno da ni on ni njegov partner nisu imali povrede, nije saopšteno od čega je Stivenson umro.

Stivenson je bio poznat i po tome što je uspeo ponovo da izgradi svoju karijeru od nule, nakon što je uništio svoj život zbog alkoholizma. Novinar kojeg čitav svet pamti po uključenjima ispred Vestminstera i izveštavanjima o terorističkom napadu na Kule blizakinje, čitavu deceniju je bio "van radara", a zbog poroka je izgubio i kuću i porodicu i prijatelje.

Davne 1997. godine, odlučio je da se vrati na put stare slave i uspeo je da se zaposli u jednoj od najuticajnijih svetskih medijskih kuća, u kojoj je radio sve do 2013. kada se penzionisao.

Želeo je da se oproba i kao političar, ali je od toga odustao jer je smatrao da kao homoseksualac neće imati podršku.

Kolege kažu da je bio odličan novinar i da je zabeležio 40 godina plodonosne karijere.

Njegova porodica odlučila je da telo može da se koristi za proučavanje u medicinske svrhe.

Identitet njegovog partnera ni dan danas nije saopšten.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA