≫ 

Poslanici se gađali svinjskim iznutricama, crevca vise sa govornice: Ludilo u tajvanskoj skupštini

Administracija predsednice Tsai Ing Ven ukinula je dugogodišnju zabranu uvoza svinjskog i junećeg mesa iz SAD u avgustu

  • 0
Tajvan parlament

Foto: Tanjug/AP

Poslanici u parlamentu Tajvana potukli su se na sednici i bacali jedni na druge svinjske iznutrice zbog novousvojene politike kojom će biti omogućen uvoz svinjskog i junećeg mesa iz SAD.

Premijer Sun Tseng Čang trebalo je jutros da da redovno zakazani politički izveštaj poslanicima kada su poslanici Nacionalističke stranke, poznate kao KMT, blokirali njegov pokušaj govora bacajući svinjske iznutrice.

Poslanici vladajuće Demokratske naprededne stranke pokušali su da ih zaustave, što je rezultiralo haosom i razmenom udaraca, navodi AP.

Administracija predsednice Tsai Ing Ven ukinula je dugogodišnju zabranu uboza svinjskog i junećeg mesa iz SAD u avgustu, što je jedan od prvih koraka o eventualnom bilateralnom trgovinskom sporazumu sa SAD.

Ta zabrana bi trebalo da bude zvanično ukinuta u januaru.

Međutim, odluka je naišla na protivljenje KMT-a i pojedinačnih građana. Nova politika dozvoljava uvoz svinjskog mesa sa prihvatljivim ostacima raktopamina, jedinjenja koji neki farmeri dodaju u stočnu hranu a koji pospešuje rast nemasnog mesa.

Video: Haos u Hong Kongu: Demonstranti razbili staklo, upali u zgradu Parlamenta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA