≫ 

Zaključavanje zbog korone dalo rezultate u Britaniji: Pada broj novih slučajeva svakog dana

Reprodukcioni broj trenutno je na između 0.9 i 1

  • 0
Britanija korona virus Foto: Tanjug/AP

Pandemija korona virusa usporava u Velikoj Britaniji gde se procenjuje da je reprodukcioni broj (R) pao na ispod 1, što sugeriše da je drugo potpuno zatvaranje u Engleskoj imalo uticaja, rekli su u petak vladini naučnici.

Broj novih slučajeva zaraze svaki dan pada za do 2 posto, objavila je britanska Kancelarije vlade za nauku, nakon što je prošle nedelje procenio da su brojevi rasli za isti postotak, prenosi agencija Reuters.

Reprodukcioni broj trenutno je na između 0.9 i 1, što znači da će svakih 10 zaraženih preneti virus na između 9 i 10 ljudi. R je prošle nedelje iznosio između 1 i 1,1, prenosi Hina.

Vladini naučnici rekli su da se procena temelji na poslednjim podacima do 24. novembra, a da se puni uticaj restrikcija na novou cele Engleske, uvedenih 5. novembra, tek treba osetiti.

- Procjena R-a za Englesku mogla bi i dalje padati u budućnosti, a možda je on već manji od 1 u svim regijama - saopštila je kancelarija.

Potpuno zatvaranje na nivou Engleske ističe u sredu i biće zamenjeno regionalnim sistemom restrikcija.

Video: Dobro pogledajte upozorenje ovog doktora: Ovo je poslednje što vide ljudi koji umiru od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA