≫ 

Iranci tvrde da je Izrael ubio "oca iranskih bombi": "Udarićemo kao grom na ubice"

Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usled povreda koje su mu naneli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil u Teheranu

  • 7
Mohsen Fakhrizadeh, Mohsen Fahrizad. Iran, Ubistvo Foto: Tanjug/AP/Fars News Agency

Ministar spoljnih poslova Irana Džavad zarif izjavio je danas da je Izrael umešan u ubistvo jednog od najvažnijih iranskih nuklearnih naučnika Mohsena Fahrizada.

- Teroristi su danas ubili emintentnog iranskog naučnika. Ovaj kukavičluk, za kojeg postoje velike indicije da je umešan i Izrael, pokazuje koliko su očajni ratnohuškači. Iran poziva međunarodnu zajednicu, posebno Evropsku uniju, da prestane sa duplim standardima i osudi ovaj čin terorizma - objavio je Zarif na Tviteru.

On nije odmah pružio dokaze koji se tiču da je Izrael navodno umešan u ubistvo Fahrizada. Međutim, mediji u Iranu, kao i neki komentatori, smatraju da je ovo najverovatnije delo Izraelaca i mudžahedina u Iranu, koji su teroristička grupa čiji je cilj da svrgne aktulnu vlast, prenosi Sputnik.

Premijer Izrael Benjamin Netanijahu nije želeo da komentariše ubistvo iranskog naučnika. Mohsen Fahrizad je preminuo u bolnici usled povreda koje su mu naneli atentatori kada su otvorili vatru na njegov automobil, navode iranski mediji.

"Uzvratićemo na ubistvo naučnika"

Iranski vojni komandant Hosein Dehgan upozorio je danas da će Iran uzvratiti ubicama iranskog nuklearnog naučnika.

- Udarićemo kao grom na ubice ovog potlačenog mučenika i naterati ih da zažale zbog svoje akcije - naveo je Dehgan, koji je i vojni savetnik iranskog vrhovnog vođe Ajatolaha Alija Hamneja, a prenosi Reuters.

Video: Počela odmazda: Snimak iranskog napada na američke baze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tt

    27. novembar 2020 | 17:27

    Neverovatno je da Iran nije sposoban da u sred Teherana sacuva svog vrhunskog vojnog naucnika. Profesionalna bezbednosna obavestajna i kontraobavestajna sluzba ne postoji?

  • Tig

    27. novembar 2020 | 18:42

    Situacija je opasnija nego ikada posle ovoga.

  • VRS

    27. novembar 2020 | 20:56

    Dok su demokrate dosle na vlast u SAD-u odmah je pocelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA