Los Anđeles se zaključava na tri dana: Broj novoobolelih iznad 4.000 poslednjih pet dana

Nova mera stupa na snagu u ponedeljak

  • 1
Los Andjeles

Zaključavanje Los Anđelesa Foto: Tanjug/AP

Zbog porasta broja novoobolelih od korona virusa, nadležni u okrugu najmnogoljudnijeg američkog grada Los Anđelesa najavili su novo "zaključavanje" i naredbu nazvali "Ostani kod kuće".

Nova mera stupa na snagu u ponedeljak, trajaće do 20. decembra i podrazumeva zabranu javnih okupljanja, ali ne i zatvaranje prodavnica i drugih životno važnih trgovina, preneo je AP, piše Tanjug.

Ova mera je mogla da se očekuje s obzirom da su lokalne vlasti Los Anđelesa ranije najavile pooštravanja ukoliko dnevni broj novozaraženih u periodu od pet dana bude 4.500 ili više.

S obzirom da je u poslednjih pet dana prosečan broj novoinficiranih bio 4.751, pooštravanje će stupiti na snagu već u ponedeljak i trajati tri nedelje.

- Sada moramo da postupamo urgentno, kako bismo zaustavili dalje širenje zaraze - objasnila je Barbara Ferer, direktorka službe javnog zdravstva u LA.

Video: Dramatičan snimak ogromne gužve ispred kovid bolnice u Smederevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ako

    28. novembar 2020 | 10:38

    Je Los andjeles na zaakljucavanju grada sa skoro 4 miliona stanovnika i 4 hiljade obolelih po danu. Znaci nas 6-7 miliona,po 7 hiljada nas ztrastveni sistem je pukao uveliko...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA