Iranski predsednik najavio odmazdu za ubistvo naučnika: Za likvidaciju optužio Izrael

Fahrizad je ubijen u napadu iz zasede nadomak iranske prestonice Teherana

  • 4
Hasan Rohani Iran Foto: Tanjug/AP

Iran će se osvetiti za ubistvo naučnika Mohsena Fahrizada u "odgovarajućem trenutku", poručio je danas iranski predsednik Hasan Rohani u televizijskom obraćanju.

Rohani je optužio Izrael za likvidaciju Fahrizada, šefa iranskog programa nuklearnog naoružanja.

Naveo je da "ubistvo mučenika Fahrizada razotkriva očaj naših neprijatelja i dubinu njihove mržnje" i dodao da njegovo mučeništvo "neće usporiti naša dostignuća".

- Ponovo su zlikovačke ruke globalne arogancije uprljane krvlju plaćenika cionističkog režima. Naš narod je mudriji od cionističkog režima koji nam postavlja zamke. Iran će, u pravom trenutku, svakako uzvratiti za mučeništvo našeg naučnika - poručio je Rohani, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da bi likvidacija Fahrizada mogla da izazove konfrontaciju između Irana i njegovih protivnika u poslednjim nedeljama mandata predsednika SAD Donalda Trampa i da dodatno oteža nastojanje novoizabranog predsednika Džo Bajdena da oživi proces detanta koji je započela administracija Baraka Obame.

Ali Hamnei obećao osvetu za ubistvo Fahrizadeha

Vrhovni verski vođa Irana, ajatolah Ali Hamnei, danas je poručio da će se Iran osvetiti za likvidaciju nuklearnog naučnika Mohsena Fahrizada, šefa iranskog programa nuklearnog naoružanja, ali je i najavio da će nuklearna istraživanja biti nastavljena.

Hamnei je ovo saopštenje objavio na svom Tviter nalogu, dan nakon što je Fahrizad ubijen u napadu iz zasede nadomak iranske prestonice Teherana, preneo je Rojters.

Video: Počela odmazda: Snimak iranskog napada na američke baze

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    28. novembar 2020 | 11:12

    TAMO SE OPASNO ZAKUVAVA I MIRISE NA RAT!!!

  • nikolas

    28. novembar 2020 | 11:05

    IRAN VEZBA U ZALIVU SA 1000 BRODOVA I SPREMA SE ZA ODBRANU !!! IRAN CE BITI NOVO RATNO POPRISTE KAD ODE TRAMP !!! RAT ZA MUFTE NAFTU!!!

  • Ivan

    28. novembar 2020 | 12:06

    Isto pretio Amerikancima pa nista...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA