Otkriveno kako je ubijen iranski naučnik: Postoji više verzija, ali spominje se ovo oružje

Fehrizad je bio šef istraživačkog centra nove tehnologije u elitnoj Revolucionarnoj gardi i bio je vodeća figura iranskog nuklearnog programa

  • 0
Mitraljez oružje pucnjava

Foto: Shutterstock

Iranski naučnik, vodeća figura iranskog nuklearnog programa, Mohsen Fehrizad, ubijen je mitraljezom kojim je daljinski upravljano iz vozila, javlja poluzvanična novinska agencija "Fars", a prenosi CNN.

Iranski zvaničnici okrivljuju Izrael za ubistvo Fehrizada i obećavaju osvetu, ali iranske agencije prenose više verzija o tome kako se napad odigrao.

Prema agenciji Fars, Fehrizad je putovao sa ženom u neprobojnom automobilu, uz koji su išla tri vozila u kojem su bili pripadnici bezbednosnih službi.

U jednom trenutku Fehrizad je začuo nešto što je zvučalo kao da meci udaraju u automobil, nakon čega je izašao da utvrdi o čemu je reč.

Kada je izašao iz vozila, mitraljez kojim je daljinski upravljano otvorio je vatru iz automobila "nisan", koji je bio parkiran na oko 150 metara.

Fehrizad je pogođen najmanje tri puta, navodi agencija Fars. Jedan od telohranitelja je takođe pogođen.

Posle pucnjave, "nisan" je eksplodirao.

Si-En-En ističe da ne može da potvrdi verziju događaja koju navodi agencija Fars.

Iranska studentska novinska agencija takođe je javila da je na Fehrizadov automobil otvorena vatra, nakog čega je došlo do nove pucnjave i eksplozije.

Oni se pozivaju na iranskog ministra odbrane.

Iranska državna televizija je, međutim, javila da je prvo došlo do eksplozije, a da su potom napadači otvorili vatru.

Fehrizad je bio šef istraživačkog centra nove tehnologije u elitnoj Revolucionarnoj gardi i bio je vodeća figura iranskog nuklearnog programa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA